Ostegratinerede fiskefileter

Ostegratinerede fiskefileter

Jeg er godt i gang med månedens Karoline-benspænd, og første ret er ostegratinerede fiskefileter! Det er ikke en ret, jeg kender fra min barndom i 80’erne og 90’erne (hvor Karolines Køkken ellers i høj grad prægede madlavningen), så min nysgerrighed blev vakt. Ost og fisk er måske ikke den mest oplagte kombination, men måske det alligevel ville virke?

Ostegratinerede fiskefileter er fra Karolines Køkken (1). Jeg skruede lidt op og ned på nogle af målene samt brugte en Vesterhavsost i stedet for Danbo, så ostesaucen havde lidt mere smag.

Ostegratinerede fiskefileter

2 personer

225 g tynde rødspættefileter
1 dl hvidvin
salt og peber
80 g pillede, kogte rejer
smør til stegning
150 g svampe
1 dl fløde
1½ dl friskrevet hård ost – jeg brugte Vesterhavsost
1 spsk rasp

Rul rødspættefileterne sammen enkeltvis, så skindsiden vender indad. Hæld hvidvin i en gryde og læg rullerne ned i den – helst på en dampsi.

dampede fiskefileter

Damp fiskerullerne under låg i fem minutter og tag dem så op. Læg dem i et ildfast fad og hæld væden fra gryden over. Fordel rejerne over fisken og hæld fløden ud over det. Hak svampene fint og steg dem bløde i smør på en pande. Fordel dem over rejerne. Slut af med at drysse ost og rasp over.

Sæt de ostegratinerede fiskefileter i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter, indtil overfladen er gylden. Servér retten sammen med kogte ris og en salat til.

Note: Kombinationen af ost, fisk og skaldyr er ikke så almindelig, men de ostegratinerede fiskefileter overraskede positivt.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.