Varmrøget lakserilette med dild og fennikel

Varmrøget lakserilette med dild og fennikel

Jeg kom allerede i gang med månedens benspænd i går, da vi fik denne lækre lakserilette til frokost. Vi var forbi torvet for at købe fisk hos fiskepusheren og ost hos ostepusheren (!), for jeg holdt fødselsdag sammen med familien i dag. Mere om det de næste par dage.

Inspirationen til dette stykke smørrebrød fik jeg fra kogebogen ‘Aamanns til frokost’, som indeholder rigtig mange forslag til dejlige stykker smørrebrød. Jeg skelede lidt til en opskrift på varmrøget lakserilette blandet med dild og saltsyltede citroner, men jeg ændrede på blandingsforholdene og udelod skalotteløg og syltede citroner, ligesom jeg forenklede fennikelpynten.

Varmrøget lakserilette med dild og fennikel

2 personer

2 stykker godt rugbrød – bag det selv eller køb noget hos bageren
2 stykker salatblade – jeg brugte romaine

Lakserilette:
175 g varmrøget laks
2 spsk mayonnaise – enten hjemmelavet eller Hellmann’s
1 spsk creme fraiche 18%
en lille syltet agurk, skåret meget små tern – svarer til ca. 1 spsk
saften fra ½ citron
lidt salt og peber
2 spsk finthakket dild

Pynt:
ultratynde skiver fennikel
dildkviste

Læg et salatblad på hver af de to stykker rugbrød. Hvis rugbrødet er helt friskbagt, er der ingen grund til at putte smør på – lakseriletten er i sig selv ret saftig.

Pluk den varmrøgede laks i små stykker og rør den sammen med resten af ingredienserne til en cremet masse. Den må godt have lidt struktur.

Fordel lakserilette oven på salatbladene og pynt med fennikelskiver og dild.

Note: Ualmindelig lækker laksemad! Denne lakserilette er en fin kombination af den fede, røgede fisk og den sprøde og syrlige agurk, der får modspil af den friske dild og fennikel. Kan varmt anbefales!14 thoughts on “Varmrøget lakserilette med dild og fennikel”

 • Sådan laksesag kunne jeg godt lige spise. Elsker varmrøget laks – sender minder tilbage til barndommen, hvor min far ofte røg nogle store ørreder. Skønt benspænd du har fundet på!!

  • Mange tak! Det må da have været total guf sådan at have direkte adgang til friskrøgede fisk! Jeg er misundelig 🙂

  • Tak skal du have. Ja, den er ikke til at komme uden om. Der er masser af inspiration i den skønne bog 🙂

 • Jeg elsker alle former for laks. Jeg køber store friskfangede lakseørreder mindst en gang om året. Det er så dejligt at have dem at tage af i fryseren.
  Undskyld mit korte svar til dig, på min blog, jeg sad i Sverige og havde kun et lille øjeblik til rådighed.

 • Hvor ser det lækkert ud, og hvor er det et fint og inspirerende benspænd, du har valgt denne måned. Jeg drømmer om sommerhus, den første weekend hvor man kan sidde ude og nyde solen og noget lækkert smørrebrød, godt pakket ind, med en øl og måske en lille snaps til at give varmen. Glæder mig til at følge kreationerne!

  • Tak skal du have – og ja tak til sommerhus og så meget varme, at man kan hygge sig udenfor ved frokosttid. Det glæder jeg mig også til 🙂

  • Kan man ikke det? De gør sig ikke så meget i røge fisk? Men frisk laks er nu også skønt 🙂

   • Man kan købe røget laks, men ikke varmtrøget, heller ikke andet røget fisk, som feks. røget makral eller bakskuld (man er vel fra Esbjerg, hvor vi køber det på havnen) 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *