Februar: Karolines Køkken

Februar: Karolines Køkken

I februar måned går jeg lidt tilbage i tiden – til dengang, hvor Karolines Køkken-kogebøgerne dominerede køkkenerne i de danske hjem. Dengang hvor der virkelig blev brugt mange mejeriprodukter i madlavningen. Så ja, månedens benspænd tager udgangspunkt i opskrifterne fra disse kogebøger.

Jeg kan huske, at de mange hæfter ofte var fremme i mit barndomshjem, og jeg lavede også flere retter derfra, da jeg lærte at lave mad. Retterne dukkede op til diverse sammenskudsgilder i skoletiden, hvor ostekagen altid var en del af udvalget. Den har jeg i øvrigt fortolket mange gange her på bloggen – tjek for eksempel min citron-cheesecake og min jordbær-cheesecake.

Jeg bladrede i en række af opskrifthæfterne i sidste uge. Mange retter er stadig en fast del af madlavningen i de danske hjem, men jeg fandt også nogle – i nutidens øjne – lidt pudsige retter. Dem vil jeg gerne prøve af, og så skal jeg selvfølgelig også se, om der er nogle klassikere, jeg ikke allerede har haft på bloggen.

Du kan se de gamle Karolines Køkken-hæfter på Arlas hjemmeside.10 thoughts on “Februar: Karolines Køkken”

  • Jeg var barn 1980erne, hvor Karolines kogebøger var fast leverandør af opskrifter til både hverdag og fest. Bedst husker jeg enebærgryde, champignonpate, flødekartofler, tzatiki og favoritten; græsk farsbrød.
    Når jeg læser de ældste karoline kogebøger igennem, slår det mig at der er en del opskrifter med indmad. Det ville man næppe finde i en familie kogebog anno 2021…

    • Nej, det er ret pudsigt mht. indmad – der er så mange andre ting, der er vendt tilbage i madlavningen de seneste ti år, men indmad er folk stadig ret skeptiske over for.

  • Tusind tak for “Karolines Køkken” 😍😍 Det er SÅ meget nostalgi.
    Jeg kan ikke tælle hvor mange indbagte mørbrader, jeg har spist på kollegiet i slut 70’erne!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *