Fiskestuvning med chorizo
Denne fiskestuvning med chorizo fik jeg ideen til, da jeg skelede lidt til sydstatskøkkenerne for at få lidt inspiration. Jeg ledte efter opskrifter på retter med pølse i anledning af månedens benspænd, og jeg så flere chowders, som indeholdt både fisk og pølse. Det er en lidt usædvanlig kombination, jeg ikke kunne stå for, så jeg legede videre med ideen og endte med denne udgave.
Fiskestuvning med chorizo
2 personer
200-250 g torskeloins
60 g chorizo, skåret i små tern
1 lille løg, hakket
Smør til stegning
1 gulerod, skrællet og skåret i tern
1 dl majs
1 tsk oregano
1 dl hvidvin
3 dl fiskebouillon
½ dl fløde
2 spsk fiskesauce
Salt og peber
Smelt smør i en lille gryde og svits løget ved mediumvarme, indtil det begynder at tage farve. Tilsæt gulerodsstykker, pølsetern og oregano og steg det i nogle minutter, inden du tilsætter vinen. Lad den koge ind til halv mængde og tilsæt så torsk, majs og fiskebouillon. Lad det simre, indtil torsken er mør og tilsæt så fløde. Smag til med fiskesauce, salt og peber.
Servér din fiskestuvning med det samme.
Note: Dette er en rigtig lækker fiskestuvning med mange smagsnuancer. Selv suppeskeptikeren herhjemme var svært glad for retten.