Laksetarteletter med fennikel

laksetarteletter, laks, fisk, tartelet, butterdej, fennikel, dild, fløde, creme fraiche

Da jeg lavede svampetarteletter, tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne prøve flere tartelet-versioner, så det blev også til laksetarteletter. Nu hvor jeg alligevel havde tøet en hel pakke butterdej op, så måtte det jo endelig ikke gå til spilde… nåja, og så syntes jeg, at laksetarteletter lød som et godt koncept!

Laksetarteletter
4 stk .

2 stykker butterdej (fra frost)
lidt smeltet smør
et stykke fersk laks (80-100 g)
smør til stegning
½ frisk fennikel, skåret i små tern (svarer til 1 dl)
½ dl fløde
1 spsk creme fraiche 18%
salt og peber
dild til pynt

Tø butterdejen op. Skær butterdejen over på midten, så du får fire næsten kvadratiske stykker. Smør to metal-muffinforme med smeltet smør og pres forsigtigt butterdejen ned i formene, så der formes en rustik tartelet. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Mens tarteletterne er i ovnen, så laver du laksestuvningen. Smelt smør på en pande og steg laksen på skindsiden ved mediumvarme. Når den er næsten færdigstegt, giver du den ca. 30 sekunder på den anden side, inden du tager den af panden. Hæld fennikelen på panden og svits det i et minuts tid. Imens piller du skindet af fisken og plukker laksen i mindre stykker med to gafler. Hæld laksestykkerne på panden sammen med fløde og lad det simre, indtil fløden er næsten kogt ind. Rør derefter creme fraichen i, smag til med salt og peber, og tag så panden af varmen.

Tag tarteletterne. De er ret oppustede, så for at kunne fylde dem skal du tage en lille ske og forsigtigt skubbe bunden af hver tartelet ned igen. Fordel derefter laksestuvningen i hver tartelet og pynt med dild.

Note: Laksetarteletter en fin og anderledes måde at få fisk på. Dilden giver et lille frisk pift til den fede laksestuvning, så den må du endelig huske at pynte med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *