Pebersild til frokostbordet
Da vi havde julefrokost i lørdags, serverede vi ikke blot en risalamande cheesecake til dessert – der var selvfølgelig også en masse kolde og lune retter inden da. En af dem var pebersild, som var mit forsøg på at lave endnu en spændende sildevariant til julebordet. Jeg serverer altid mindst to slags sild til julefrokoster og påskefrokoster, og den ene af dem er selvfølgelig karrysild med æbler, for det er en meget populær sildevariant i min omgangskreds.
Hvis du er meget ambitiøs, bruger du hjemmelavede marinerede sild til dine pebersild, men du kan selvfølgelig også vælge den noget lettere løsning og købe et glas marinerede sild som jeg gjorde.
Pebersild
1 glas marinerede sild – 4-5 sildefileter
2 spsk god mayonnaise – gerne Hellmanns
4 spsk creme fraiche 18%
3-4 tsk madagaskarpeber
1 tsk friskkværnet sort peber
3 tsk hvidvinseddike
salt
knuste røde peberkorn
Skær sildene i mundrette bidder. Rør mayonnaise, creme fraiche og friskkværnet peber sammen. Knus madagaskarpeberkornene let med en spiseske eller andet og rør dem i cremen. Smag til med hvidvinseddike og salt. Vend sildestykkerne i pebercremen og stil dine pebersild i køleskabet i mindst fem timer, så de kan trække smag. Drys knuste røde peberkorn ud over dine pebersild lige inden servering.
Note: Pebersild er – trods navnet – ikke en voldsom stærk servering – i hvert fald ikke i denne udgave, som var tilpas afdæmpet til, at de fleste kan være med. Du kan dog altid skrue op for pebermængden, hvis du vil have en kraftigere smag. Jeg kan desuden varmt anbefale, at du bruger røde peberkorn til sidst, da de ikke blot er smukke men også lige giver et lille ekstra ‘spark’ til smagen.