karrysild med æbler, karrysild, sild, fisk, sildefileter, karry, mayonnaise, creme fraiche, gurkemeje, kapers, æbler, honning, pålægDer skal sild på julefrokostbordet! I min vennekreds er karrysild et must have til julefrokoster, og da jeg foretrækker at lave så meget som muligt fra bunden, så har jeg naturligvis også lavet mine egne karrysild til de seneste års julefrokoster… og påskefrokoster, for jeg spiser faktisk også karrysild til påske.

I år havde jeg dog lyst til at lave en ny version, og da jeg flere gange er stødt på hjemmelavede udgaver med blandt andet æbler og fennikel, så jeg lavede denne version af karrysild med æbler.

Karrysild med æbler
10-12 personer

4-5 marinerede sildefileter

Karrycreme:
2 spsk god mayonnaise – f.eks. Hellmann’s
2 spsk creme fraiche 18%
2 tsk god karry – gerne en sød karry
1 tsk gurkemeje
2 tsk kapers
1 sprødt dansk æble skåret i meget små tern
1-2 tsk blomsterhonning eller akaciehonning
salt og peber

Lav karrycremen dagen før, at du skal bruge den, så den kan nå at trække ekstra smag. Rør mayonnaise, creme fraiche, karry, gurkemeje, kapers og æblestykker sammen. Smag til med honning salt og peber. Stil cremen i køleskabet til næste dag. Skær sildefileter i mindre stykker og vend dem i karrycremen. Servér dine karrysild med æbler med det samme.

Note: Disse karrysild med æbler er superlet at lave. Du kan selvfølgelig også marinere sildene selv, hvis du vil være 100% true. En rigtig lækker udgave, som nu er en skarp konkurrent til vores ‘faste’ karrysild. Ja, jeg tror ligefrem, at jeg foretrækker karrysild med æbler frem for den gamle!

ægHusk at servere karrysildene sammen med æg. Jeg kunne ikke lade være med at pjatte lidt og satte disse æg på bordet. Da vi var i New York, købte jeg nogle æggeforme, og da jeg var på MAD i Aarhus, mødte jeg Kitchen4Kids, der også fører dem herhjemme. De er meget lette at lave, og det er en sjov lille gimmick til julefrokostbordet – eller til hverdag, hvis du skal have ungerne eller ægtefællen til at spærre øjnene op, når de åbner for madpakken.