Karrysild med æbler

Karrysild med æbler

Der skal sild på julefrokostbordet! I min vennekreds er karrysild et must have til julefrokoster, og da jeg foretrækker at lave så meget som muligt fra bunden, så har jeg naturligvis også lavet mine egne karrysild til de seneste års julefrokoster… og påskefrokoster, for jeg spiser faktisk også karrysild til påske.

I år havde jeg dog lyst til at lave en ny version, og da jeg flere gange er stødt på hjemmelavede udgaver med blandt andet æbler og fennikel, så jeg lavede denne version af karrysild med æbler.

Karrysild med æbler

10-12 personer

4-5 marinerede sildefileter

Karrycreme:
2 spsk god mayonnaise – f.eks. Hellmann’s
2 spsk creme fraiche 18%
2 tsk god karry – gerne en sød karry
1 tsk gurkemeje
2 tsk kapers
1 sprødt dansk æble skåret i meget små tern
1-2 tsk blomsterhonning eller akaciehonning
salt og peber

Lav karrycremen dagen før, at du skal bruge den, så den kan nå at trække ekstra smag. Rør mayonnaise, creme fraiche, karry, gurkemeje, kapers og æblestykker sammen. Smag til med honning salt og peber. Stil cremen i køleskabet til næste dag. Skær sildefileter i mindre stykker og vend dem i karrycremen. Servér dine karrysild med æbler med det samme.

Note: Disse karrysild med æbler er superlet at lave. Du kan selvfølgelig også marinere sildene selv, hvis du vil være 100% true. En rigtig lækker udgave, som nu er en skarp konkurrent til vores ‘faste’ karrysild. Ja, jeg tror ligefrem, at jeg foretrækker udgaven med æbler frem for den gamle!12 thoughts on “Karrysild med æbler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *