Pålægssalat med oksekød og karry

oksekødspålæg, pålæg, oksepålæg, pålægssalat, oksekød, karry, drueagurker, creme fraiche, honningBruger du resterne af aftensmaden som pålæg dagen efter? Det er nemlig en rigtig fin måde at bruge rester på, og det fik jeg lyst til at gøre forleden, da jeg havde en rest af den texanske søndagssteg. Jeg brugte oksekødet i en pålægssalat, som selvfølgelig fik et skud karry i anledning af månedens karry-benspænd. Jeg brugte en mediumstærk karry fra Urtekram. Den er lidt skarp og bitter i smagen.

Pålægssalat med oksekød og karry

250 g oksesteg, stegt eller kogt
1½-2 dl creme fraiche 18%
3 tsk mediumstærk karry
120 g finthakkede drueagurker – gerne hjemmesyltede
evt. lidt sirup
salt og peber

Rør creme fraiche og karry sammen i en mediumstor skål og stil det i køleskabet en times tid. Flå eller skær kødet i mindre stykker og rør det sammen med creme fraichen og drueagurkerne. Smag til med salt, peber og evt. lidt sirup. Stil skålen med pålægssalat tilbage i køleskabet i minimum en halv time – gerne mere – inden du serverer den til frokost.

Note: Denne pålægssalat har et fint pift af karry, der sammen med drueagurkerne fungerer rigtig godt sammen med oksekødet. Du kan evt. også bruge lidt kapers i din pålægssalat, hvis du vil have en lidt mere kompleks smag.

4 thoughts on “Pålægssalat med oksekød og karry

    • Jeg bruger som regel også kødrester i varme retter, men denne pålægssalat fungerer også meget godt – og en god måde at variere pålægget på 🙂

  1. Altså nogle gange skal man bare mindes om geniale simple ting! Tak for reminderen om en pålægssalat, må huske det næste gang der er okse eller kylling på menuen 🙂

    • Det var så lidt! Og ja, det er nemlig en snedig og enkel måde at bruge rester på – og samtidig forny pålægget på madpakken 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *