Thailandsk karryret med oksekød

hvidløg, chili, spidskommen, koriander, gurkemeje, kanel, citrongræs, kardemomme, nelliker, muskatnød, thai musaman, karryret, thai, kokosmælk, oksekød, løg, kartofler, mørk farin, citronerJeg har lavet en curry mere, som jeg serverede for lørdagens gæster. Karryretten var inspireret af ‘Klassiske curries’, som jeg også omtalte i opskriften på den vegetariske karryret med æg. I denne thailandske karryret med oksekød skruede jeg op for flere af krydderierne – dog ikke chili, da vores gæster ikke er til stærk mad. Du er derfor velkommen til at putte mere chili i, hvis du gerne vil have ekstra power i retten. Jeg udelod desuden et par ingredienser fra retten, og så udskiftede jeg frisk citrongræs med tørret citrongræs.

Thailandsk karryret med oksekød
ca. 6 personer

1 kg oksekød, skåret i tern
6 fed hvidløg
3 tsk chiliflager
1 spsk spidskommenfrø
1 spsk korianderfrø
2 tsk kanel
2 tsk tørret citrongræs
1 tsk kardemomme
1 tsk hele nelliker
1 tsk muskatnød
1 tsk sorte peberkorn
lidt olie
5-6 dl kokosmælk
2 løg, skåret i tynde både
600 g faste kartofler
½ dl mørk farin
saften fra en ½ citron
salt

hvidløg, chili, spidskommen, koriander, gurkemeje, kanel, citrongræs, kardemomme, nelliker, muskatnødHæld chiliflager, hviløg, kanel, tørret citrongræs, korianderfrø, spidskommenfrø, kardemomme, nelliker, peberkorn og muskatnød på en pande og rist det, indtil krydderierne begynder at dufte. Blend krydderierne til en jævn masse.

Varm lidt olie op i en pande med høje sider. Tilsæt krydderiblandingen samt kokosmælk og rør det grundigt sammen. Tilsæt kødet og løgbådene. Lad det simre med låg på i ca. 45 minutter.

Skrub kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Vend dem i kødblandingen og lad det simre videre – uden låg – indtil kartoflerne er møre. Smag retten til med mørk farin, citronsaft og salt. Servér din karryret med oksekød sammen med kogte ris.

hvidløg, chili, spidskommen, koriander, gurkemeje, kanel, citrongræs, kardemomme, nelliker, muskatnød, thai musaman, karryret, thai, kokosmælk, oksekød, løg, kartofler, mørk farin, citronerNote: Skøn karryret med oksekød! Den har en mild, nuanceret smag og en god fylde uden at føles tung eller fedtet. En rigtig god og mættende vinterret.

OBS – det er bedst at bruge hele krydderier, som jeg så vidt muligt har gjort i ovenstående opskrift, men har du for eksempel ikke spidskommenfrø, så brug stødt spidskommen i stedet.

6 thoughts on “Thailandsk karryret med oksekød

  1. Det lyder rigtig lækkert ud fra listen over ingredienser! Jeg synes, det er sjovt, som man i en periode kan være vild med et bestemt krydderi – sådan har jeg det med karry i øjeblikket 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *