Rejetoast og andre asiatiske retter

Rejetoast og andre asiatiske retter

I går aftes havde vi svigerforældrene på besøg, og jeg benyttede anledningen til at lave en treretters menu – primært kinesisk, men desserten var nærmere thailandsk/vietnamesisk. Jeg hentede inspiration i kogebøgerne ‘Det kinesiske køkken’ og ‘THAI køkkenet’, men da der var flere specialvarer, jeg ikke kunne få fat på lavede jeg mine egne tilpasninger. Bortset fra blommesaucen, der bruges til forretten, og de dejplader, der bruges til wontons, så skulle resten af ingredienserne være ret lette at få fat på. Jeg tillod mig dog at tilføje lidt rejepasta til forretten, for det skal jeg snart have brugt op.

Rejetoasts

4 personer

6 små skiver toastbrød
100 g pillede rejer
1 forårsløg
½ æg
1 spsk koldt vand
½ tsk rejepasta
2 dl sesamfrø
rapsolie

Blend de pillede rejer sammen med forårsløg, æg og vand, til det bliver en glat masse. Skær kanten af toastbrødet og smør rejemassen på skiverne, inden de vendes i sesamfrø. Steg brødene i 1 cm dybt olielag på en pande – vær opmærksom på, at olien skal være glohed, når du putter brødskiverne på. Steg dem gyldne på begge sider og lad dem afdryppe. Servér dem varme med blommesauce – eller alternativt sur-sød sauce.

Note: De ser mest elegante ud, hvis de er skåret i mindre trekanter, men jeg tillod mig at servere ‘første omgang’ som et helt stykke toast til hver, og så kunne man skære sig en halv mere, hvis man havde lyst. De smagte bedre, end jeg havde forventet – jeg var lidt skeptisk inden – og mætter ret godt, så brug ikke større portion end den, jeg har angivet.

dampede wontons, wontons, asiatisk, wonton-plader, hakket svinekød, hakket svinekød, hakket kalvekød, hakket oksekød, kalvekød, oksekød, forårsløg, koriander, soyasauce

Dampede wontons

3-4 personer

ca. en tredjedel pakke wonton-plader
250 g hakket svine- og kalvekød
1 forårsløg, finthakket
1 spsk finthakket koriander
1 spsk soyasauce
lidt æggehvide

Rør det hakkede kød, forårsløg, koriander og soyasauce godt sammen. Læg en tsk af farsen på hver wontonplade og pensl to tilstødende kanter på pladen med æggehvide. Fold den anden halvdel af pladen over, så det danner en trekant omkring fyldet, og tryk kanten sammen med en gaffel.

Damp dem i ca. 5 minutter – jeg har en smart lille si, jeg kan putte ned i en gryde med lidt vand på bunden, som jeg lagde dem oven på, inden jeg lagde låg på gryden. Serveres varme – gerne med soyasauce til.

Note: Jeg bandede lidt undervejs, for de kunne godt finde på at sidde lidt fast, når de blev dampet, men jeg lærte hurtigt at lirke dem fri, uden at de gik i stykker. De smager dejlig friske – mest af alt på grund af korianderen, så den kan du ikke undvære i denne ret.

honningglaseret kylling, kylling, asiatisk, kyllingefileter, bagepulver, æggehvider, æg, majsmel, rapsolie, honning, chilisauce

Honningglaseret kylling

4-5 personer

500 g kyllingefileter
2½ dl majsmel
½ tsk bagepulver
2½ æggehvider
koldt vand
ca 2 dl ekstra majsmel
fritureolie
2 dl klar honning
1½ tsk sød chilisauce

Skær kyllingekødet i mindre, mundrette stykker. Lav en cremet dej af majsmel, bagepulver, piskede æggehvider og koldt vand. Vend kyllingestykkerne i majsmel og dyp dem i dejen. Frituresteg dem i den glohede olie i et par minutter, til de er sprøde og gyldne. Læg dem i et fad. Smelt honning og chilisauce i en gryde og hæld det over de friturestegte kyllingestykker. Servér med det samme.

Note: Ret spændende med den søde sauce ud over, men jeg syntes, at selve kødet blev lidt kedeligt. Ærgerligt, for de så meget lækre ud, da de kom på bordet.

Wokstegte grøntsager

4 personer

½ blomkål
3 gulerødder, skrællede
1 bakke friske bønnespirer
lidt soyasauce
lidt honning
salt

Skær blomkålen i mindre buketter og skær gulerødderne i tændstiktynde strimler. Svits blomkål i en wok med lidt olie – jeg brugte valnøddeolie – og tilsæt derefter gulerødderne. Giv dem et par minutter – evt. sammen med en sjat vand – inden du tilsætter bønnespirerne. Vend grøntsagerne godt på wokken og hæld derefter lidt soyasauce og honning over samt smag til med salt. Servér straks.

Note: Den pludselige indskydelse med at hælde soyasauce og honning over viste sig at være ret god, for det gav lidt kant til smagen og gjorde grøntsagerne ekstra spændende og velsmagende.

kokosbudding, budding, dessert, kokos, asiatisk, rørsukker, kokosmælk, æg, smør

Kokosbudding

5 personer

1½ dl rørsukker
1 dåse kokosmælk
6 æg
30 g smør

Varm kokosmælk og sukker forsigtigt op i en gryde, så sukkeret smelter. Pisk æggene og hæld dem gennem en fintmasket si og ned i kokosmælken. Varm blandingen langsomt op, indtil cremen er blevet tyk nok til at dække bagsiden af en ske. Smør fem små forme – for eksempel ramekiner – og fordel kokosmælken i dem. Sæt skålene i en bradepande i ovnen og hæld varmt vand i bradepanden, så det når halvvejs op ad skålene. Bag dem ved 180 grader i ca. 35 minutter. Brun evt. overfladen et øjeblik under grillen til sidst.

Kan serveres varme eller kolde med lidt flødeskum, frisk frugt eller is til.

Note: Desserten var lidt for ‘bløbbet’ til mig, og jeg tror blandt andet, at det skyldtes, at den blev serveret varm. Vi har en enkelt stående til i dag, som skal prøves i kold tilstand, så der vil jeg melde tilbage, om den bliver bedre af det. De andre syntes dog godt om den varme udgave, og jeg serverede den sammen med lidt bananyoghurtis samt ananas-basilikumis.18 thoughts on “Rejetoast og andre asiatiske retter”

 • Ej, hvor ser det godt ud – som på en bedre kinesisk restaurant. Måske du skulle åbne en? 😉
  Spændende med de rejetoasts, dem har jeg aldrig set før – og wontons – hvad jeg kan sige: eeeeelsker dem. Jeg har også forsøgt mig og må indrømme at der fløj nogle ret grimme gloser ud af min mund, fordi de satte sig fast….
  Jeg er spændt på at høre hvordan desserten er i dag.

  Mange hilsner
  Birthe

 • Det ser virkelig lækkert ud, jeg er også en sucker for won-ton og dim sum, det smager bare godt. Rejetoasten ser rigtig spændende ud, den kunne jeg godt finde på at prøve

 • Uhhh, hvor ser det hele skønt ud.
  Jeg har længe haft en pakke wontonplader i fryseren – nu må jeg snart igang med at prøve dem af!

  Den honningglaserede kylling lyder ellers super lækkert. Jeg prøvede i går at lave en thairet, hvor man brugte kødet fra overlår. Det blev meget mere saftigt og lækkert end kyllingefilet – så måske man med fordel kunne bruge det også i din ret.
  Uhmmm – hurra for asien!!

 • NYBH – uha, problemet er jo, at jeg elsker så mange kulturers mad, at jeg ikke ville kunne holde mig til én! 😀

  Rart at høre, at det ikke bare er mig, der bander over drilske wonton'er – men skønt smager de nu, så jeg må jo bare blive bedre til at fiske dem op 🙂

  Desserten må vi huske at prøve om lidt – I'll be back 😉

 • Brødet – det er altså også lækkert med de små 'pakker'! Og når de bliver dampet, så er de jo langt sundere end de friturestegte udgaver, som det asiatiske køkken også kan byde på. Men nu synes jeg, at jeg fik lige vel meget friture under det amerikanske benspænd i sidste måned, så der holder jeg lidt igen i denne måned 😉

 • Hanne – mange tak! Altså, hvis det er lige så lækkert som det andet asiatiske mad, du plejer at lave, så ved jeg ikke helt, om jeg tør læse det indlæg 😛

  God idé i øvrigt – det var nemlig ærgerligt, at kødet blev så tørt i det, for resten af konceptet holdt meget godt.

 • … og så fik vi også smagt desserten i kold udgave. Gemalen, der i forvejen syntes, at den varme udgave var fin, mente, at kokossbuddingen var endnu bedre kold. Jeg syntes dog stadig ikke om den – og det var nok æggene, der smagte for meget igennem.

 • Hej

  Jeg undrer mig: skal farsen i won tonerne ikke steges før det svøbes ind i won ton pladerne? Kan dampen alene gennemstege kødet?
  KH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *