August: Svinekød

flæsk, flæskekød, svinekød, svin, benspænd, temaI august måned kommer der gris på gaflen! For 1½ måned siden købte gemalen og jeg en halv gris fra Per’s Griseri, som sælger økologisk svinekød. Grisen blev delt med gemalens forældre, og vores fryser er nu fyldt med svinekød – herunder mange spændende udskæringer, som man ikke ser så tit i supermarkederne. Nu er det efterhånden også sjældent, at vi køber kød i supermarkederne, da vi foretrækker at købe kød direkte fra økologiske avlere. På den måde får vi kød af langt højere kvalitet, og da vi som regel køber halve eller hele dyr, bliver kiloprisen ret lav og kan fint konkurrere med prisen på kød fra supermarkederne.

Svinekød er jo en ret almindelig spise, så kunsten bliver at finde på nye varianter, jeg ikke har eksperimenteret med før eller måske forfine forskellige klassikere. Derudover indeholder fryseren som sagt også en del sjove udskæringer, så jeg skal blandt andet tilberede med grisetæer og svineslag.

Vil du have lidt inspiration til svinekødsretter, jeg allerede har lavet, så kan jeg blandt andet anbefale:
Pulled pork
Ølbraisserede svinekæber
Flæskesvær
Stegt svineskank
Grisehaler
Spareribs med coleslaw
Spareribs i sort bønnesauce
Fennikel- og lakridsølskrydret ribbensteg
Honningglaseret revelsben
Fyldte chili-tomatmarinerede koteletter
Hjerter i flødesauce
Hjertelasagne
Græsk farsbrød
Wonton med hakket svinekød
Svinemørbrad i timian-baconsvøb

Se de svinekødsretter, jeg lavede i denne måned



13 thoughts on “August: Svinekød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *