hakket svinekød, krebinetter, karbonader, panering, paneretLad os starte månedens benspænd med en rigtig dansk klassiker – krebinetter! Eller… er det karbonader? Se, det kommer an på, hvor du kommer fra.

I min barndom fik jeg krebinetter. Det var hakket svinekød, der blev krydret med salt og peber, inden kødet blev formet som bøffer, vendt i pisket æg og rasp, inden de blev stegt i smør. De blev så serveret sammen med kogte kartofler, kogte gulerødder og lidt smeltet smør.

Krebinetter/karbonader er ofte lavet på 100% svinekød, men kan dog også laves på 50% svinekød og 50% kalvekød. Det er tit den sidstnævnte udgave, der kaldes for karbonader – i hvert fald her på Sjælland ifølge Wikipedia.

Uanset hvad du kalder dem, så er de lette at lave og smager godt.

fars, svinefars, hakket svinekød, krebinetter, karbonader, panering, paneretTil to personer brugte jeg 275 g hakket svinekød – noget af det gode kød, vi købte hos Per’s Griseri i juni måned. Da kødet havde været frosset, var det lidt løsere at arbejde med, men da kødet var blevet rørt med salt, peber og lidt timian (fordi det krydderi klæder svinekød så godt), lykkedes det at forme et par krebinetter. Synes du, at farsen er lidt for løs at arbejde med, kan du tilføje en smule mel til farsen.

paneringTo små tallerkner blev forberedt med henholdsvis rasp og pisket æg, inden krebinetterne blev vendt først i æggemassen og derefter i raspen.

hakket svinekød, krebinetter, karbonader, panering, paneretKrebinetterne blev stegt på panden i en god klat smør og derefter serveret med kogte, nyskrubbede kartofler, en simpel champignon-flødesauce samt små stykker sprøde gulerødder.

Skal du være helt klassisk, serveres krebinetter/karbonader med kartofler, smørsauce samt kogte ærter og gulerødder.