svinekæber, svinekød, simremad, græskar, hokkaido græskar, grøntsagsbouillon, bouillon, grønkål, belugalinser, kål, kanel, laurbærbladeSvinekæber er blevet meget populære de senere år, og det er efterhånden også blevet lidt lettere at få fat på dem i supermarkederne. Jeg savner stadig at se en økologisk eller frilandsversion, men mon ikke det kommer?

Svinekæber er velegnede til simremad, og jeg har da også brugt dem i madlavningen flere gange – for eksempel ølbraiserede svinekæber, en version med svinekæber og påskebryg samt svinekæber i hvidvin.

Denne gang fik svinekæberne dog lov til at hygge sig i en römertopf sammen med grøntsagsbouillon, hokkaido græskar og krydderier. Græskarret blev kørt til en creme, inden svinekæber og creme blev serveret sammen med kogte belugalinser og blancheret grønkål. Følger du med på Facebook, så har du nok luret, at der kommer en del retter med grønkål de kommende måneder. Vi har nemlig fået en ny logerende i haven 🙂

Svinekæber med græskarcreme
2 personer

2-3 svinekæber til hver person
en klat smør
½ hokkaido græskar
½ l grøntsagsbouillon (eller evt. svinebouillon)
2 laurbærblade
et stykke kanel, ca. 5 cm
salt og peber
evt. lidt sirup

Fjern evt. sener og overflødigt fedt fra svinekæberne, inden du bruner dem i smeltet smør på en pande. Flæk græskarret og fjern kernerne. Skær den ene halvdel i tern – du behøver ikke at skrælle græskarret først. Hæld græskarternene i en römertopf sammen med svinekæber, laurbærblade og kanel. Læg låget på römertopfen og stil den i ovnen ved 200 grader i ca. 2 timer.

Kort tid inden, at svinekæberne er færdige, koger du belugalinser (de skal have ca. 20 minutter) samt skyller en håndfuld grønkål, skærer det i strimler og lægger det i en skål. Hæld kogende vand over og lad grønkålen trække i fem minutter.

Når svinekæberne er færdige, tager du græskarternene op og putter dem i en blender eller i en høj skål. Sørg for at laurbærblade og kanelstangen ikke følger med! Blend græskarternene – enten i blender eller med stavblender – og smag derefter græskarcremen til med salt, peber og evt. lidt sirup.

Servér dine svinekæber sammen med græskarcreme, belugalinser og grønkål.

Voilá – feel good efterårsmad med masser af smag!