Svinekæber med græskarcreme

svinekæber, svinekød, simremad, græskar, hokkaido græskar, grøntsagsbouillon, bouillon, grønkål, belugalinser, kål, kanel, laurbærbladeSvinekæber er blevet meget populære de senere år, og det er efterhånden også blevet lidt lettere at få fat på dem i supermarkederne. Jeg savner stadig at se en økologisk eller frilandsversion, men mon ikke det kommer?

Svinekæber er velegnede til simremad, og jeg har da også brugt dem i madlavningen flere gange – for eksempel ølbraiserede svinekæber, en version med svinekæber og påskebryg samt svinekæber i hvidvin.

Denne gang fik svinekæberne dog lov til at hygge sig i en römertopf sammen med grøntsagsbouillon, hokkaido græskar og krydderier. Græskarret blev kørt til en creme, inden svinekæber og creme blev serveret sammen med kogte belugalinser og blancheret grønkål. Følger du med på Facebook, så har du nok luret, at der kommer en del retter med grønkål de kommende måneder. Vi har nemlig fået en ny logerende i haven 🙂

Svinekæber med græskarcreme
2 personer

2-3 svinekæber til hver person
en klat smør
½ hokkaido græskar
½ l grøntsagsbouillon (eller evt. svinebouillon)
2 laurbærblade
et stykke kanel, ca. 5 cm
salt og peber
evt. lidt sirup

Fjern evt. sener og overflødigt fedt fra svinekæberne, inden du bruner dem i smeltet smør på en pande. Flæk græskarret og fjern kernerne. Skær den ene halvdel i tern – du behøver ikke at skrælle græskarret først. Hæld græskarternene i en römertopf sammen med svinekæber, laurbærblade og kanel. Læg låget på römertopfen og stil den i ovnen ved 200 grader i ca. 2 timer.

Kort tid inden, at svinekæberne er færdige, koger du belugalinser (de skal have ca. 20 minutter) samt skyller en håndfuld grønkål, skærer det i strimler og lægger det i en skål. Hæld kogende vand over og lad grønkålen trække i fem minutter.

Når svinekæberne er færdige, tager du græskarternene op og putter dem i en blender eller i en høj skål. Sørg for at laurbærblade og kanelstangen ikke følger med! Blend græskarternene – enten i blender eller med stavblender – og smag derefter græskarcremen til med salt, peber og evt. lidt sirup.

Servér dine svinekæber sammen med græskarcreme, belugalinser og grønkål.

Voilá – feel good efterårsmad med masser af smag!

13 thoughts on “Svinekæber med græskarcreme

  1. Lækkert!
    Jeg har 8 svinekæber liggende i fryseren, så i morgen skal de forvandles til en eller anden lækker simreret, så jeg havde i forvejen planlagt at kigge herind, hvor jeg kunne huske du flere gange har lavet lækkerier med dem..
    Jeg tror det bliver noget med øl, masser af rodfrugter og lidt løg..

  2. God formiddag,

    det ser lækkert ud:-)
    Jeg er ved at finde dejlige opskrifter hvor mit græskar indhold kan bruges:-)

    God dag ønskes fra Maria

  3. Jeg har kun fået fat i svinekæber en gang og de var marineret og vi fulgte opskriften på pakken, men vi har aldrig smagt noget så afskyeligt. Vi kunne simpelthen ikke spise det. Så næste gang, skal jeg have dem uden marinade.

    Kh.
    Anne-Marie

    • Øv hvor træls! Kan klart anbefale at købe dem ‘rå’ og så selv tilberede dem fra bunden. Tror de fleste slagtere har dem, men her kan de godt være noget dyrere, da slagterne som regel sælger dem rensede (dvs. uden sener m.m.)

  4. Jeg har lavet svinekæber i øl een gang og det smagte ganske vidunderligt !
    Nu spiser jeg ikke gris, men jeg smager altid på det mad jeg lave, så derfor ved jeg det smagte godt 🙂
    Grønkål er bare godt- jeg elsker det faktisk 🙂 Nu er jeg ikke på Facebook, så ?
    God Fredag 🙂

  5. Uhhh……….jeg elsker alt med græskar – kan være, jeg skal prøve mosen inden alt for længe. Nu har jeg efterhånden set græskarmos en hel del steder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *