Blomkålssalat med grønkål, bacon og fløde

Blomkålssalat med grønkål, bacon og fløde

Denne blomkålssalat med grønkål kom på bordet for nylig, da vi havde gæster. Jeg fik ideen, da jeg fandt rødvinen frem, som min vinhandler anbefalede mig sidste gang, jeg besøgte butikken. Da jeg spurgte, hvad vinen ville passe til, svarede han “kål”. Det tyggede (!) jeg lidt på, inden jeg fandt på denne blomkålssalat, som jeg serverede for gæsterne. Det er en rigtig efterårsret, som tilmed er LCHF-venlig. Nu skal du ikke snyde og erstatte fløden (læs: piskefløden) med en madlavningsfløde – denne blomkålssalat er altså bedst med lidt god flødekærlighed, og så mætter den endnu mere.

… og så bør jeg vel lige nævne, at rødvinen, der blev serveret til, var en Côtes du Rhône La Dame Rousse 2011 fra Domaine de la Mordorée. En mild, behagelig og letdrikkelig vin, der også egner sig fint til kalvekød og svinekød.

Blomkålssalat med grønkål, bacon og fløde

forret til fire personer

et lille blomkål
2-3 grønkålsblade
1-1½ dl fløde
8 baconstrimler
½ tsk tørret estragon
salt og peber

Steg baconstrimlerne sprøde og læg dem på et stykke køkkenrulle. Pil bladene af blomkålen, skyl den og riv den i små stykker på et rivejern. Hak grønkålen fint og hæld den op i en skål sammen med blomkålen. Hæld kogende vand over og lad det trække i fem minutter. Hæld vandet fra.

Vend fløden og estragonen i kålen og smag til med salt og peber. Fordel din blomkålssalat i fire skåle og drys bacon over. Servér med det samme.

Note: God og anderledes måde at få kål på. Du kan sagtens bruge denne blomkålssalat som tilbehør til en hovedret, men som forret fungerer den også ganske fint.4 thoughts on “Blomkålssalat med grønkål, bacon og fløde”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *