baconBacon. Bacon, bacon, BACON!

Jep, februar måneds benspænd er krydderiet over dem alle: Bacon. Det er en ingrediens, som mange elsker, og jeg har derfor valgt at dedikere en hel måned til en af danskernes yndlingsspise. For alt er jo bedre med bacon – eller som man siger i Twittersprog: #AEBMB

En af udfordringerne i denne måned bliver dog at finde en ordentlig kvalitet bacon. Sjovt nok producerer Danmark jeg ved ikke hvor mange ton kvalitetsbacon hvert år – og eksporterer det derefter til blandt andet England! Jeg synes, det er svært at finde god bacon, hvor dyrene har haft ordentlige vækstforhold, og hvor baconen ikke skrumper til en tør og kedelig pind under stegningen. Men det bliver så en af missionerne denne måned, selvom jeg nok – desværre – også må ty til noget af den industrielle bacon. Jeg så ellers i sidste uge, at en af de store baconproducenter er begyndt at lave bacon på frilandsgrise – sådan en pakke må jeg have opsporet! Og ellers er der jo altid økologisk bacon fra Hanegal.

Jeg vil også udfordre hvor/hvordan man bruger bacon i madlavningen, så ja – der bliver nok leget lidt med maden i denne måned. Er du fast læser af bloggen, vil det næppe undre dig. Herunder kan du se et udvalg af retter med bacon, som jeg har lavet gennem tiden:

Friturestegt fasan med bacon-chilisauce
Kyllingeburger med karry og bacon
Norske pandekager med bacon
Blomkålssalat med grønkål, bacon og fløde
Jordskokkesuppe med kyllingebacon
Krondyrsdolmere med bacon
Kylling-bacon-æggekage
Hønsesalat med sprødt kyllingeskind og bacon
Æggemuffins med bacon
Forloren hare
Svampe-bacon risotto
Pizzasnegle med kartoffel, bacon og rosmarin
Champignon-bacon tærte
Bagte rødløg i baconsvøb
Baconis