Februar: Bacon!
Bacon. Bacon, bacon, BACON!
Jep, februar måneds benspænd er krydderiet over dem alle: Bacon. Det er en ingrediens, som mange elsker, og jeg har derfor valgt at dedikere en hel måned til en af danskernes yndlingsspise. For alt er jo bedre med bacon – eller som man siger i Twittersprog: #AEBMB
En af udfordringerne i denne måned bliver dog at finde en ordentlig kvalitet bacon. Sjovt nok producerer Danmark jeg ved ikke hvor mange ton kvalitetsbacon hvert år – og eksporterer det derefter til blandt andet England! Jeg synes, det er svært at finde god bacon, hvor dyrene har haft ordentlige vækstforhold, og hvor baconen ikke skrumper til en tør og kedelig pind under stegningen. Men det bliver så en af missionerne denne måned, selvom jeg nok – desværre – også må ty til noget af den industrielle bacon. Jeg så ellers i sidste uge, at en af de store baconproducenter er begyndt at lave bacon på frilandsgrise – sådan en pakke må jeg have opsporet! Og ellers er der jo altid økologisk bacon fra Hanegal.
Jeg vil også udfordre hvor/hvordan man bruger bacon i madlavningen, så ja – der bliver nok leget lidt med maden i denne måned. Er du fast læser af bloggen, vil det næppe undre dig. Herunder kan du se et udvalg af retter med bacon, som jeg har lavet gennem tiden:
Friturestegt fasan med bacon-chilisauce
Kyllingeburger med karry og bacon
Norske pandekager med bacon
Blomkålssalat med grønkål, bacon og fløde
Jordskokkesuppe med kyllingebacon
Krondyrsdolmere med bacon
Kylling-bacon-æggekage
Hønsesalat med sprødt kyllingeskind og bacon
Æggemuffins med bacon
Forloren hare
Svampe-bacon risotto
Pizzasnegle med kartoffel, bacon og rosmarin
Champignon-bacon tærte
Bagte rødløg i baconsvøb
Baconis
TOTALT FAVORIT BENSPÆND!
Jeg har efterhånden været igennem mange stykker bacon, for at finde min favorit. Skal jeg være helt ærlig, så synes jeg faktisk ikke at hanegal er særligt god. Det er jo selvfølgelig personlig præference. Min favorit er den tørsaltede gourmet bacon fra Aalbæk. Den har bare alt for jeg har brug for. Og en lille smule æble i røgsmagen. Den er helt genial. Det er faktisk den eneste jeg reelt gider spise.
Thomas
Taktak 😀
Det kan jeg godt forstå, for jeg er heller ikke videre imponeret af Hanegals bacon, så når jeg ind imellem køber den, er det mest pga. at den er økologisk. Jeg må lige se, om ikke jeg kan finde den fra Aalbæk. Jeg faldt over en spændende bacon i sidste uge, som jeg skyndte mig at købe, men lige nu kan jeg ikke huske producentens navn… hm… Nå, det dukker jo nok op i nærmeste fremtid, når jeg skal eksperimentere med den.
Pøjpøj i Masterchef 🙂
He, det var Aalbæk, jeg havde købt! Nu glæder jeg mig ekstra meget til at smage den 🙂
Jeg ved kæresten vil kræve at jeg tester alle de opskrifter du laver i denne benspænd 🙂 Et eller andet sted har jeg hørt at bacon ikke blot er det tredie krydderi, men også et grundstof.
Kan også tilslutte mig problemet med at finde ordentlig kvalitet af bacon. Jeg har de sidste par gange anvendt tørsaltet bacon fra tulip. Det er virkelig en helt anden kvalitet end det du ellers finder i køledisken. Men skal også på jagt efter noget fra Aalbæk
Jamen så kan han godt glæde sig – jeg har et par sjove ting i ærmet 😀
Så må du da også prøve at lave den selv:
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/hjemmelavet-bacon
God fornøjelse
Det håber jeg også, jeg når – men jeg har rimelig travlt i denne måned, så jeg ved endnu ikke, om det kan lade sig gøre 🙂
Jeg kommer alle dage måneden ud – hvad tid er der mad?
– Anne
Hehehe!
Passer du så også kattene, mens jeg er på arbejde? 😛
Nøj, et spændende benspænd, Piske! Jeg glæder mig – som altid – til at følge med. Jeg finder især dine utraditionelle opskrifter spændende, idet de virkelig udfordrer tankegangen og inspirerer til nye eksperimenter i køkkenet. Keep up the good work! 🙂
Vh Marlene
Så håber jeg, du finder en masse inspiration i denne måned. Jeg har i hvert fald et par interessante eksperimenter i ærmet 🙂
Spændende – jeg glæder mig til at læse, hvad du finder på 🙂
Jeg tror godt, jeg kan love, at der kommer nogle spændende og skøre indlæg i denne måned 😉