Pizzasnegle med kartoffel, bacon og rosmarin

pizzasnegle, gær, durummel, hvedemel, kartofler, bacon, rosmarin, madbrød, goudaI går fik jeg lavet lidt forskellige sager til fryseren – blandt andet disse pizzasnegle, hvor jeg legede lidt med fyldet. Det smager godt, men en anden gang vil jeg nok putte mere i, så det bliver mere dominerende.

Pizzasnegle
ca. 22 stk.

4 dl lunkent vand
50 g gær
1 spsk olie
1 tsk salt
200 g durummel
ca. 300-350 g hvedemel

Fyld:
200 g kogte kartofler
1 pakke bacon
2 tsk rosmarin
160 g revet gouda

Gær opløses i vand, og olie, salt og durummel blandes i. Put hvedemel i, indtil dejen er blød og lækker at ælte. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. en halv time.

Steg bacon og hak den derefter godt med en kniv. Bland den derefter med resten af fyldet og rør det godt rundt til en jævn mos. Ælt dejen let og rul den ud. Smør fyldet ud over – sørg for, at den ikke når helt ud til den kant, som skal være den yderste kant på pizzasneglen. Rul dejen sammen (så den ligner en roulade) og skær ca. to cm tykke skiver af, som du lægger på en bagepapirsklædt bageplade. Tryk dem evt. lidt, så de bliver lidt fladere. Lad dem hæve i en halv time og bag dem derefter ved 220 grader i 10-15 minutter.

Note: Lette og luftige med en fin smag af fyldet. Som sagt vil jeg nok putte mere fyld i, næste gang jeg laver dem, men de er også fine, som de er. I denne version, hvor de ikke er så smagstunge, vil de også egne sig fint som madbrød til en grøntsagssuppe.



23 thoughts on “Pizzasnegle med kartoffel, bacon og rosmarin”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *