Valnøddekage med chokoladecreme

valnøddekage, kage, dessert, valnødder, nødder, æggehvider, æg, flormelis, vaniljesukker, chokoladecreme, chokolade, mørk chokolade, fløde, smørVi har lige været til fødselsdag, og som den gode gæst, jeg er, så medbragte jeg kagen! Ok, sådan hænger det ikke nødvendigvis sammen, men jeg havde i hvert fald en aftale med fødselaren om, at jeg sørgede for fødselsdagskagen. For nylig fandt jeg en opskrift i ‘Suverænt nemt’, som netop så – nem ud – og i øvrigt meget lækker, så den tog jeg udgangspunkt i. Jeg brugte dog valnødder i stedet for pecannødder, sænkede flormelismængden lidt og tilføjede i stedet lidt vaniljesukker, da jeg er svært glad for vanilje…

Valnøddekage med chokoladecreme
10-12 personer

300 g valnødder
6 æggehvider
220 g flormelis
1½ tsk vaniljesukker

Chokoladecreme:
200 g mørk chokolade
1½ dl piskefløde
25 g smør

Flødeskum

Hak valnødderne – ikke helt pulveriseret men så der stadig er lidt bid i. Pisk æggehviderne stive og vend nødder og flormelis forsigtigt i. Hæld blandingen i en smurt springform på ca. 24 cm og bag den ved 160 grader i 50 minutter. Hvis du vil servere kagen på et andet fad, så kan jeg anbefale, at du forer bunden af springformen med noget bagepapir. Det burde jeg selv have gjort.

Hak chokoladen fint. Varm fløden og smørret, til smørret er smeltet, og det begynder at blive godt varmt. Hæld det over det finthakkede chokolade og rør cremen grundigt sammen. Hæld det over den afkølede kage. Pynt kagen med flødeskum eller servér det til.

Note: Det kan godt være, at kagen virker ret luftig i det, men den mætter godt – og smager ret syndigt! Begge ting skyldes den lækre chokoladecreme på toppen af kagen.

28 thoughts on “Valnøddekage med chokoladecreme

 1. yummy! den ser godt nok lækker ud, og med det nye design hvor billederne er større er det lige før at jeg kan smage kagen :o)

  mvh
  Camilla

 2. Jeg skal på en eller anden måde have ordnet det sådan at dine indlæg om søde sager ikke kommer op på min blogliste – Jeg er jo nød til at prøve det hele – hvilket kunne ende med at være dårligt for figuren…

  Det ser så lækkert ud, og et rigtig godt billede.

 3. Hvor lyder det lækkert – er der slet ikke mel i opskriften?

  Og så er den jo nærmest sund med alle de valnødder og den mørke chokolade 🙂

 4. Uhmmm, hvor ser den SKØN ud – lige en kage for mig – måske jeg vil forsøge mig uden chokoladen ovenpå 🙂

  Fantastisk at have dig som gæst, når du bringer kagen……

  Mange hilsner
  Birthe

 5. Nøøøøøøøj…. Så fik man lige slammet et styks lækker kage lige i fjæset 🙂 Den ser og lyder virkelig god. Du må gerne komme til min fødselsdag 😀

 6. Grith – hehe, det kunne da være, jeg skulle overveje en form for disclaimer ved søde indlæg – jeg synes, jeg får 'klager' hver gang, og jeg kender det også selv, når jeg havner på smukke/lækre/savlfremkaldende kageindlæg 🙂

 7. NYBH – tusind tak! Hvis du ikke putter chokoladen på, så vil jeg foreslå dig, at du laver en anden form for creme til at toppe den med. Kagen i sig selv smager fint, men den vil nok savne lidt modspil – måske en lækker citroncreme vil gøre sig godt til den?

 8. Foodfanatic – tak skal du have. Jeg har det lidt sådan med kager, at når man alligevel er i gang med en kalorieholdig ret, så kan den lige så godt få lov til at se syndig og vulgær ud 😉

 9. Åh, åhhh… ser godt nok lækkert ud.
  Elsker sådan en chokoladecreme. Og vanille er fantastisk … siden Sif og Malou købte det der kæmpe parti vanille i USA, har jeg løbende kigget på den hjemmeside, men det ser ud til at der er udsolgt … ærgerligt, for det ville godt nok være lækkert med et ordentligt bundt.

 10. Hanne – jeg har også holdt øje med siden i flere måneder og skrev faktisk til dem på et tidspunkt. Der skrev de, at de ville få varer på lager igen i løbet af maj måned, men det så jeg nu ikke noget til. Ævæv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *