bulgursalat, tomatsalat, salat, bulgur, tomater, rødløg, aubergine, peberfrugter, citronolivenolie, estragon, paprikaI dag var det så varmt og solrigt, at boksetræningen blev skiftet ud med en lang cykeltur i skoven sammen med træningsmakkeren. Vi så også adskillelige cykelrytterhold på turen til og fra skoven, men de kunne selvfølgelig ikke holde samme fart som os… eller… noed…

Aftensmaden bestod af rester fra i går, hvor Bedstevennen var på besøg. Her lavede jeg blandt andet en bulgursalat med aubergine og gul peberfrugt samt en tomatsalat. Da vi snakkede en del undervejs, har jeg ikke mål på opskrifterne.

Bulgursalat med aubergine og gul peberfrugt

bulgur
aubergine
olie
salt
gul peberfrugt
citronolivenolie
frisk estragon
paprika

Skær auberginen i tykke skiver og læg dem på et saltdrysset fad. Hæld salt over og lad det stå i en halv time. Hæld bulgur i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 15-30 minutter, indtil bulguren er mør. Tør aubergineskiverne af med et stykke køkkenrulle, så væde og det meste salt forsvinder. Steg dem på en pande ved rimelig høj varme i en god sjat olie. Bland imens den afdryppede bulgur med lidt citronolivenolie og salt. Når aubergineskiverne er stegt, skæres de i strimler og blandes i bulgursalaten. Skær peberfrugten i tern, hak estragonen groft og bland disse i salaten sammen paprika.

Note: Fint krydret og lækker salat – en helt anden udgave af bulgursalat, end jeg normalt har lavet. Den smagte i øvrigt også ret godt på andendagen.

Tomatsalat tomatsalat, tomater, cocktailtomater, feta, rødløg, timian

cocktailtomater
rødløg
blød feta
lidt balsamico
lidt frisk timian
lille smule salt

Cocktailtomaterne skæres i halve, og rødløg skæres i små tern. De blandes i en skål, hvor fetaen smuldres over. De små blade fra friske timiankviste drysses over, og salaten krydres med lidt balsamico og salt.

Note: Jeg har en tendens til at glemme at putte balsamico på/i salater, men nu fik jeg endelig gjort det, og det passede fint til salaten.