asiatisk avokadocreme, avokado, tomater, cherrytomater, citrongræs, græsk yoghurt, lime, hvidløg, cayennepeber, ingefærJeg havde egentlig troet, at jeg skulle være alene hjemme her til aften, men gemalen var for sløj til at tage til rollespil, så nu er han her også. Jeg har truet ham med, at han ikke skal have nogen former for dyreinfluenza eller det, der ligner, så det krydser jeg fingre for, at han retter sig efter det. I det hele taget må han godt undgå at blive syg, indtil min arbejdsplads indfører ægtefælles første sygedag. Det er vel ikke for meget at forlange, når nu man både kan holde barnets første og anden sygedag?

De ændrede aftenplaner betød også, at jeg skulle være lidt ekstra kreativ med madlavningen, eftersom jeg blot havde tænkt mig at spise rester, og da der var lige lovlig få af dem, fandt jeg en løsning ved at riste en fintskivet squash på en pande sammen med kogte ris og lidt chilipulver. Desuden lunede jeg de sidste squash-kødboller, og så lavede jeg en avokadocreme, som jeg havde set i ‘Suverænt sundt’.

Avokadocreme
4 portioner

500 g avokado
250 g søde tomater eller cherrytomater
1 stængel frisk citrongræs
2 spsk græsk yoghurt
4 tsk friskpresset limesaft
1 fed hvidløg
½ tsk cayennepeber
1 spsk frisk, revet ingefær
salt

Fjern det de yderste hårde lag blade af citrongræsset og skær roden af, del stænglen på langs og snit den meget fint. Skær tomaterne i små terninger, brug også tomatsaften. Skræl og udsten avokadoen, mos den og bland den sammen med de øvrige ingredienser. Smag avokadocremen til.

Note: Ganske interessant – den minder lidt om guacamole, men citrongræsset og den manglende chili gør den ganske rigtig mere asiatisk i smagen. Den fungerede også godt med de andre ting på tallerkenen.

asiatisk avokadocreme, avokado, tomater, cherrytomater, citrongræs, græsk yoghurt, lime, hvidløg, cayennepeber, ingefærRester behøver ikke at være kedelige… 🙂