Lun squashsalat

Lun squashsalat

Denne squashsalat ligner næsten pappardelle… men det er nu en lun salat, som vi spiste som tilbehør til æggeraviolien sidste weekend.

Jeg så en opskrift på squashsalat i ‘Mit italienske køkken’, som jeg legede videre med. Det er en lille portion, så hvis du er glad for grøntsager, så vil jeg anbefale, at du laver dobbeltportion af nedenstående squashsalat, hvis I er to personer.

Lun squashsalat

1-2 personer

1 mediumstor squash
groft salt
1 tsk kapers
friske basilikumblade
olie til stegning

Dressing:
2 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 fed hvidløg, presset

Vask squashen og skræl den med en kartoffelskræller – ikke kun den grønne del men også den hvide del af squashen. Den inderste del med kernerne er dog ikke særlig egnet til at lave strimler af, så den lagde jeg til side og brugte i en anden salat dagen efter. Læg squashstrimlerne i en skål og drys salt over. Lad dem trække en halv times tid. Imens pisker du dressingen sammen og lader den trække. Når squashstrimlerne har trukket en halv times tid, skyller du saltet af. Lad squashstrimlerne dryppe godt af, inden du steger dem i kort tid på en pande sammen med lidt olivenolie. Vend squashstrimlerne med dressingen og drys kapers og basilikumblade ud over din squashsalat.

Servér med det samme.

Note: Enkel men alligevel smagfuld squashsalat. Saltningen og den efterfølgende tur på panden gav lidt ekstra til squashen, der ellers ikke er den mest spændende grøntsag. Men med denne tilberedning og hvidløgsdressingen får du aldeles glimrende squashsalat, som kan spises, som den er (evt. med lidt hjemmebagt brød) eller som tilbehør.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.