Onion bhajis – friturestegte løg
Da jeg annoncerede mit indiske benspænd på bloggens Facebook-side, fik jeg straks et forslag om at lave onion bhajis – aka løg vendt i dej og stegt i olie. En herlig indisk snack som du kan bruge som velkomsthapser eller forret. Jeg skelede til en opskrift på onion bhajis hos BBC Goodfood, men justerede en smule hist og her. Desuden lavede jeg en mynte-raita til.
Onion bhajis
forret til 2 personer
1 mellemstort rødløg
50 g kikærtemel
½ tsk bagepulver
1½ tsk karry
en lille mellemstærk rød chili, finthakket
1 dl vand
ca. ½ l rapsolie
Mynte-raita:
2 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg, presset
2 spsk mynte, finthakket
salt
lidt limesaft
Start med mynte-raitaen. Rør yoghurt, hvidløg, mynte og lidt salt sammen og lad det trække i minimum en time – og gerne lidt mere.
Pil løget. Skær den ene halvdel i meget tynde ringe og hak den anden halvdel i små tern. Rør mel, bagepulver, karry og chili sammen i en skål. Tilsæt vand og rør det til en ensartet dej. Vend løg-stykkerne i, indtil de er helt dækkede.
Hæld olien i en mediumstor pande og varm det op. OBS – sæt ikke panden på højeste temperatur, da du så risikerer, at løgene stadig er rå, når dine bhajis er gyldne uden på. Test om olien er varm nok ved at stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik ned i olien. Bobler det omkring træet, er olien varm nok. Brug en spiseske til at lægge dejklatter på panden og steg dem nu på begge sider – de skal have et par minutter på hver side.
Læg de færdige onion bhajis på køkkenrullepapir i et halvt minuts tid, inden du serverer dem sammen med mynte-raita. Husk at smage raitaen til med limesaft og evt. lidt mere salt lige inden servering.
Note: Mmm! Onion bhajis er sprøde, saftige og fint krydrede. Den milde raita passer godt til, da den kan dulme tungen lidt, hvis du synes, at chilien i dine onion bhajis bider lidt.
Bhajis er superlækre. Jeg laver dem gerne med blomkål, løg, chili og frisk koriander – vi kalder dem inder-deller 🙂
God idé med blomkål – det må jeg prøve 🙂
Du kan se de forhold, jeg bruger her:
https://dalsgaardiskivholme.com/2013/03/21/bhajier-med-log-og-blomkal/
Det er total guf, og man spiser alt for mange af dem 🙂
Super – tak 🙂