græskar-kartoffelsuppe, græskarsuppe, suppe, vegetar, løg, smør, ingefær, karry, hokkaido græskar, græskar, kartofler, hvidløg, purløgI lørdags var det også tid til lidt suppe – noget som jeg ellers ikke laver så tit, da jeg har lidt aversioner mod suppe på grund af for megen kedelig hønsekødssuppe med fabriksmel- og kødboller i min barndom. Jeg har dog for alvor fået øjnene op for de tyktflydende grøntsagssupper de seneste år, og jeg tror, jeg muligvis er ved at få gemalen med på vognen. Han var i hvert fald positivt stemt, da han smagte denne suppe, men der er også godt med krydderier i, og så har den en dejlig cremet konsistens.

Opskriften fandt jeg i et netforum og justerede, så der kom mindre fedtstof i og mere krydderi.

Græskar-kartoffelsuppe
4-6 personer

2 hakkede løg
20 g smør
skrællet og finthakket ingefær svarende til 2½ valnød i mængden
2 tsk. karry
400 g hokkaido græskar, skrællet og uden kerner
400 g skrællede kartofler og skåret i tern
1,2 l vand
2 fed hvidløg
purløg som grønt drys

Svits løgene i smør, uden at de tager farve. Put ingefær og karry i og rør godt rundt, inden du tilsætter græskar og kartofler. Svits dem i nogle minutter, inden du tilsætter vandet og hvidløgene, lægger låg på gryden og lader det småkoge i en halv time. Blend det til en ensartet suppe og drys hakket purløg på suppen ved serveringen.

Note: Dejlig krydret suppe, som giver varmen – og så er den jo temmelig sund, hvilket smagen dog ikke lider under.