Kålsalat med ristede solsikkekerner

kålsalat, spidskålssalat, kål, salat, spidskål, ristede solsikkekerner, pesto, grønkål

Vi holdt påskefrokost i går sammen med familien. Forretterne bestod af ærtesuppe (uden mynte men med lidt fløde i), en rejeforret, jeg blogger om senere i denne uge samt en laksetatar, som svigerforældrene medbragte.

Til hovedret fik vi grillede, citronmarinerede kyllinger med tre slags salater til – de to første får du opskrifterne på her. Jeg valgte at lave kålsalater, for jeg går først over til sommergrøntsagerne i maj måned, men prøvede at pifte dem lidt op, så de blev lidt mere forårsagtige – blandt andet med en ramsløgscreme.

Kålsalat med ristede solsikkekerner

Fintsnittet spidskål – jeg brugte ca. totredjedele
ca. 1½ dl ristede solsikkekerner
ca. 1½ dl grønkålspesto (hvor nødderne var erstattet af ristede solsikkekerner)
250 g blød feta, delt i mindre bidder

Hæld spidskålen i en stor skål sammen med pestoen. Kram kålen godt sammen med pestoen, så kålen bliver blødere. Drys solsikkekerner og feta over.

Note: Jeg elsker at kombinere spidskål med pesto, for man får en lækker, blød og velsmagende salat, når man krammer kål med pesto. Du må endelig ikke glemme at riste solsikkekernerne – det giver dem en dybere og rigere smag.

romanescokål, kål, kålsalat, ramsløg, hvidløg, citron, mungbønner

Romanescosalat med ramsløgscreme

1 romanescokål
ca. 3 dl kogte mungbønner

Ramsløgscreme:
ca. 25 g ramsløg
3 dl creme fraiche 18%
evt. 1 fed presset hvidløg
ca. 2 spsk citronsaft
salt og peber

Del kålen i små buketter – skær de største af dem i to eller flere dele. Spred kålen i et bredt fad og drys bønnerne over.

Blend ramsløgene med 2 dl creme fraiche. Vil du have en stærkere smag, kan du blende et fed hvidløg med. Rør resten af creme fraichen i og smag til med citronsaft, salt og peber. Fordel ramsløgscremen ud over salaten.

Note: Romanesco er den smukkeste kål, der findes, og jeg bruger den alt for lidt i køkkenet, så det var en fornøjelse at huske at bruge den til denne middag. En god sprød og frisk salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *