Inspirationen til dagens retter blev fundet i henholdsvis ‘Mit thaikøkken’ og ‘Flere suveræne salater og brillante buffeter’.

Panang karry
2 personer panang karry, thai, hakket oksekød, panang karrypasta, oksekød, hvidløg, limeblade, løg, kokosmælk, peanutbutter, fiskesovs

250 g hakket oksekød
1 tsk panang karrypasta
1 tsk finthakket hvidløg
2-3 kaffir limeblade
1 løg skåret i smalle både
½ dåse kokosmælk og lidt vand
1 tsk groft peanutbutter
1 spsk fiskesovs
lidt sukker
smør

Oksekødet formes til små kødboller med en teske og gennemsteges i smør. Stilles derefter til side. Steg karrypasta, hvidløg og limeblade i fedtstoffet fra kødbollerne og tilsæt løgbådene.

Kom kokosmælken i og derefter peanutbutter under omrøring. Smag retten til med fiskesovs og sukker. Fortynd evt. sovsen med lidt vand – den må ikke være for tyk. Opvarm kødbollerne i sovsen og servér retten.

Note: Meget let, hurtig og velsmagende ret. Gemalen blev meget lykkelig, da han smagte på den, og jeg blev lige forfremmet til at kunne arbejde i hans arbejdskantine… (det synes jeg dog ikke var et særlig stort kompliment efter at have hørt ham omtale den før, men lad det ligge). Hvis kødbollerne steges på forhånd, kan denne ret nok laves på ca. 15 minutter – perfekt til en hverdagsaften! Jeg brugte i øvrigt almindelig grøn karrypasta.

Agurk og mango med ristet parmaskinke
2 personer
salat, agurk, mango, rødløg, parmaskinke, hvid balsamicoeddike
350 g agurk
125 g mango (eller frisk ananas eller melon)
50 g rødløg
35 g parmaskinke i skiver
½ spsk hvid balsamicoeddike
salt og peber

Skræl agurkerne, flæk dem på langs og udkern dem med en teske. Skær dem i smalle skiver. Skær mangoen i kvarte ind mod stenen, kassér denne, fjern skrællen og hak kødet groft. Skær løget i meget tynde skiver. Steg skinken på en pande ved høj varme i nogle minutter, til den er gylden og sprød. Afdryp på køkkenrulle og hak dem groft. Bland alle ingredienser og smag til.

Note: Fin og anderledes salat. Jeg brugte mørk balsamicoeddike, da jeg ikke havde hvid. Eneste minus ved salaten var, at den mangofrugt, vi havde liggende, ikke var så imponerende i smagen, men salaten passede fint til karryretten.