August: Indisk mad

August: Indisk mad

I august tager jeg – i ånden – til Indien, for benspændet for denne måned er indisk mad! Det indiske køkken er helt klart en af de madkulturer, jeg holder mest af, og jeg har da også fået lavet en del indisk mad gennem årene. Åbenbart så meget, så gemalen spurgte, om jeg ikke allerede havde haft benspænd om indisk mad? Men nej, det har jeg ikke.

Nu kan der altid opstå visse udfordringer, når man laver mad fra andre kulturer, og det gælder selvfølgelig også det indiske køkken. Der vil være ingredienser, som jeg ikke kan skaffe, så visse retter vil blive tilpasset udbuddet af råvarer her i Danmark.

Jeg forudser, at der kommer en del vegetarretter og nok også nogle stykker, hvor der indgår frisk koriander (så kunne du godt lide juli-benspændet med mynte og koriander, kan du godt glæde dig). Til gengæld er der ikke nødvendigvis ris og karry i hver ret.

Indiske retter fra blogarkivet:

Salat med koriander, rogan josh light, dal og pappadums
Vegetargryde med pandebrød
Egg curry
Lammegryde
Oksekød i spinat
Kyllingeret med kartofler og tomater
Tandoori kylling på grill
And med mangodressing
Torsk i stærk chilisauce samt poori
Hvide bønner i spinat og kokosmælk, padora med løg, aloo gobi og mangolassi16 thoughts on “August: Indisk mad”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *