Indisk vegetargryde med pandebrød

Indisk vegetargryde med pandebrød

Da jeg havde engelsk benspænd, overvejede jeg blandt andet at lave en indisk ret undervejs. Englands tilknytning til Indien er ikke længere så stærk, men det indiske køkken er fortsat godt repræsenteret blandt restauranterne i London, og vi nåede da også forbi en rigtig god indisk restaurant, da vi var derovre for nylig. Mere om dette i næste uge.

Men tilbage til aftensmaden, som vi netop har nydt. Jeg var i det dovne hjørne og havde ikke rigtig planlagt aftenmåltidet, så da klokken nærmede sig spisetid, fandt jeg på at lave en indisk vegetargryde, for den kræver ikke så lang tids tilberedning (medmindre du bruger bønner og kikærter i retten). Jeg snusede lidt rundt på nettet og blev inspireret af en opskrift på indisk vegetargryde fra Eas Køkken. Jeg udelod dog flere ting – blandt andet aubergine og kari-blade – og skruede ekstra op for krydderierne. Vegetarmad må gerne smage af noget, og så giver det jo varmen…

Jeg improviserede et par pandebrød, som muligvis ikke er 100% autentiske (da jeg ikke ved, om indere bruger svedjerug), men de passede i hvert fald fint til retten.

Indisk vegetargryde

2 personer

1 løg
1 rød peber skåret i mindre tern
2 fed hvidløg
1 hel frisk chili
1 lille stang kanel
2 store modne tomater skåret i mindre tern
4 spsk røde linser
2 dl vand
olie til stegning
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1 tsk gurkemeje
salt

Hak løget i tern og hvidløgene meget fine. Svits det kort i olie i en gryde – lad det ikke tage farve. Tilsæt tomater og peberfrugt. Rør godt rundt og lad det simre et minuts tid, inden du tilsætter krydderierne. Rør rundt. Tilsæt de røde linser og vandet. Lad det simre under låg i 15-20 minutter og servér indisk vegetargryde med det samme.

Note: Indisk vegetargryde er en godt krydret ret, der luner – jeg fik i hvert fald sved på panden, og det var såmænd ikke fordi, at den smagte så stærkt igen. Jeg var lidt bekymret for den chili, jeg brugte i retten, for den virkede temmelig hidsig, da jeg prøvesmagte den inden madlavningen, og af samme grund valgte jeg at spise en spsk mejeriprodukt til maden – det burde have været yoghurt naturel, men nu var det tilfældigvis creme fraiche, vi havde i køleskabet, og så måtte vi klare os med det.

Pandebrød

2 stk.

2 dl hvedemel
1 dl svedjerug
10 g smeltet smør
2 dl kogende vand
½ tsk bagepulver
lidt salt

olie til stegning

Rør hvedemel, svedjerug, bagepulver og salt grundigt sammen. Tilsæt smør og vand og rør det til en lind masse. Hæld et par spsk smagsneutral olie på en pande og steg brødene et ad gangen ved høj varme. OBS – når du hælder dejen ud på panden, så forsøg at glatte den så meget ud som muligt, så brødet ikke bliver for tykt.

Note: Hurtig og let måde at lave et saftigt madbrød på. Tilsæt evt. lidt krydderier.

Og så nød vi selvfølgelig en indisk øl til maden. Jeg ved ikke så meget om indiske øl, men mit generelle indtryk er, at de er rimelig milde og læskende, og det var denne øl i hvert fald.

 

pandebrød, brød, pandekager, hvedemel, svedjerug, smør, bagepulver


9 thoughts on “Indisk vegetargryde med pandebrød”

  • Det er nemlig rigtig fikst lige at kunne fremtrylle et brød på panden, når man skal bruge lidt brød som tilbehør 🙂

 • Det er lige noget for os – dine to opskrifter bliver straks printet ud, og jeg glæder mig til at smage den indbydende vegetargryde 🙂

  • Vegetarmad er i det hele taget en god løsning, når madlavningen skal gå lidt stærkt – det er jeg i hvert fald begyndt at ty til på hverdage 🙂

 • Lyder lækkert. Man siger altid at Inderne har det bedste vegetariske køkken. Her er ældste lige blevet vegetar så jeg er altid på udkig efter nye gode vegetar opskrifter. God søndag♥

  • Inderne har mange rigtig gode vegetariske opskrifter, men de har også forstået, at vegetarmad først bliver rigtig interessant, når der skrues op for krydderierne – og det gør der jo i sandhed i det indiske køkken 🙂

 • De brød lyder lækre. jeg har lige 4,5 kg svedjerug stående, som jeg ikke har prøvet endnu.
  Jeg elsker indisk mad og har lige været på et kursus hos Bindia omkring Indisk madlavning. Her fortalte Amer, som afholdte kurset, at indere aldrig bruger gær eller bagepulver i deres brød, men at de bruger en særlig slags mel, som kaldes Chapatti. Han fortsætter:
  “If you don’t want to carry a big sack of chapatti mixture from the Indian shops, you can mix it by yourself like this: 5 -7% of brown fiber called “hvedeklid” + 10% “grahamsmel”, and the rest is “hvedemel”. ”

  Så mon ikke svedjerug er helt fint?

  • Jeg havde nemlig ikke chapati-mel (og vidste ærlig talt ikke, hvad det bestod af), så dette var min nødløsning, og da jeg ikke vidste, om brødet ville blive for kompakt uden hævemiddel, så smed jeg lidt bagepulver i – hellere snyde lidt og være på den sikre side 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *