September: Engelsk mad

I denne måned vender jeg blikket mod vest og kaster mig over det engelske køkken. Det har ganske vist ikke det bedste ry – og slet ikke efter tv-programmerne med Jamie Oliver, hvor han prøvede at rette op på den katastrofale engelske skolemad – men det skræmmer mig ikke. Forrige år havde jeg amerikansk mad-benspænd, og det viste sig heldigvis, at det amerikanske køkken kan byde på meget mere end blot burgere. Jeg forventer, at det samme vil gøre sig gældende for det engelske køkken, omend jeg ikke kan undgå en del tunge, bastante retter – men det gør jo heller ikke så meget i en efterårsmåned, og jeg kan da også finde på at pifte et par af dem lidt op.

Nu er det helt overlagt, at jeg vælger engelsk mad og ikke britisk mad som overskrift for benspændet, for der er forskel. Engelsk mad – english cuisine – koncentrerer sig først og fremmest om traditioner knyttet til England, men omfatter dog også ingredienser og ideer, som englænderne hjembragte, dengang de var en stormagt og havde kolonier flere steder i verden.

Så find bowlerhatten frem, old chap, for tea time venter!

Se de engelske retter, jeg lavede i denne måned

30 thoughts on “September: Engelsk mad

  • De har ikke det bedste ry på madfronten, men de kan nu godt brillere, så jeg glæder mig også til at lægge arm med nogle af klassikerne 🙂

  • God video! Har på fornemmelsen, at jeg har set den før – og fik også åndenød til sidst, da han for alvor begyndte at remse op 😀

 1. Hindbær lyder ellers god, det er surt at den er gået ud af produktion, har du set om man kan få den over nettet et sted? da jeg søgte på mine, kunne jeg se at man godt kunne få dem på mange udlandske sider. Hehe hvorfor skulle man købe dem, på fuld pris når man kan få dem på tilbud 😀

  Det lyder spændende, med dit eng tema 😀 jeg har selv været i england, så det bliver lidt sjovt at se, hvilken mad du laver. Er det noget nyt, at du vil tage mad fra de forskellige lande?

  • Nej, den er gået helt ud af produktion, men til de sidste to udsalg har restlageret været på tilbud.

   Nej, det med landene har jeg gjort før – blandt andet USA, Italien og mad fra Mellemøsten – se hele rækken af benspænd her: http://piskeriset.dk/manedens-benspaend/

   Er spændt på hvor meget jeg når, for september er i forvejen en travl måned 🙂

 2. Som halvskotte vil jeg håbe på, at også nogle skotske retter kan finde vej til din blog – haggis er overraskende godt (og behøver ikke være i komave!). Ellers er short bread, sheperd’s pie, cake and custard og rice pudding også nogle dejlige retter/desserter 🙂

  • Jeg ville rigtig gerne have lavet haggis, da jeg havde indmads-benspænd i starten af året, men der kunne jeg ikke nå at skaffe ingredienserne til det :-/

   Jeg må lige skrive resten bag øret – kan være at der bliver tid til det 🙂

 3. Uhh hvor det lyder spændende.. Engelsk mad har jo som sagt ikke det bedste rygte, men der er nogle skønne ting ind imellem og især hvis man har øjnene åbne i forhold, hvor multikulturelt et land det er.. I’ll stay tuned!

  • Ja, alt afhængig hvordan man fortolker det, så kan benspændet både byde på en række virkelig mærkelige og/eller tunge retter – og på ret forskellige retter i det hele taget 🙂

 4. Pingback: Kvalitetsbacon med porre, champignons og kartoffelmos | Piskeriset på eventyr

 5. Pingback: English Meat Pie | Piskeriset på eventyr

 6. Pingback: Afternoon tea – agurkesandwiches, scones og clotted cream | Piskeriset på eventyr

 7. Pingback: Lancashire Hotpot | Piskeriset på eventyr

 8. Pingback: Vegansk linseret | Piskeriset på eventyr

 9. Pingback: Toad in the hole | Piskeriset på eventyr

 10. Pingback: Bakewell Tart – engelsk variant af frangipane tærte | Piskeriset på eventyr

 11. Pingback: Borough Market | Piskeriset på eventyr

 12. Pingback: Indisk vegetargryde med pandebrød | Piskeriset på eventyr

 13. Pingback: Toad in the hole | Piskeriset på eventyr

 14. Pingback: Vegansk linseret | Piskeriset på eventyr

 15. Pingback: Lancashire Hotpot | Piskeriset på eventyr

 16. Pingback: Indisk vegetargryde med pandebrød | Piskeriset på eventyr

 17. Pingback: Svampetur og cornish pasty | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *