September: Engelsk mad

September: Engelsk mad

I denne måned vender jeg blikket mod vest og kaster mig over det engelske køkken. Det har ganske vist ikke det bedste ry – og slet ikke efter tv-programmerne med Jamie Oliver, hvor han prøvede at rette op på den katastrofale engelske skolemad – men det skræmmer mig ikke. Forrige år havde jeg amerikansk mad-benspænd, og det viste sig heldigvis, at det amerikanske køkken kan byde på meget mere end blot burgere. Jeg forventer, at det samme vil gøre sig gældende for det engelske køkken, omend jeg ikke kan undgå en del tunge, bastante retter – men det gør jo heller ikke så meget i en efterårsmåned, og jeg kan da også finde på at pifte et par af dem lidt op.

Nu er det helt overlagt, at jeg vælger engelsk mad og ikke britisk mad som overskrift for benspændet, for der er forskel. Engelsk mad – english cuisine – koncentrerer sig først og fremmest om traditioner knyttet til England, men omfatter dog også ingredienser og ideer, som englænderne hjembragte, dengang de var en stormagt og havde kolonier flere steder i verden.

Så find bowlerhatten frem, old chap, for tea time venter!

Se de engelske retter, jeg lavede i denne måned30 thoughts on “September: Engelsk mad”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *