Juli: Koriander og mynte
Vores krydderurtebede bugner af gode sager for tiden, og det vil jeg udnytte her i juli, hvor benspændet bliver koriander og mynte. Koriander har vi ganske vist ikke i haven – den plante er ganske enkelt for sart til at overleve der – så den vil i stedet bo i den solrige vindueskarm. Men i år har jeg tre forskellige slags mynte, jeg vil lege med, så det skal nok blive sjovt.
Mynte og koriander er begge krydderurter, der har en ret markant smag. Især koriander deler vandene, så folk enten elsker eller hader den. Som du nok har gættet, hører jeg til den første gruppe, og jeg kan nærmest ikke få koriander nok. Koriander indgår blandt andet i vietnamesisk og indisk mad, så det er muligt, at jeg kigger i den retning, når jeg skal eksperimentere i køkkenet. Mynte kan man efterhånden få i mange forskellige udgaver i plantecentre. Den kan selvfølgelig bruges i en lang række drinks, men jeg regner også med at snige den med i en salat eller to og måske også en dessert?
Her får du lidt inspiration til koriander- og mynte-retter fra gemmerne:
Jordbærsalat med koriander og kokos
Sommerlig kikærtesalat
Indisk salat med koriander
Vegansk linseret fra Pakistan
Vegansk curry med kartofler
Chilaquiles med majs og kylling
Blomkålssalat med jordbær og mynte
Mangochutney med mynte
Myntegranité
Mexicansk ananasdrik med mynte
Varm kyllingesalat med mynte
Lammekølle med myntesauce
Chokolademyntesirup
Hej Piskeris 🙂
En bekendt fra Iran laver de her ruller med valnødder og både koriander og mynte i – og de er superlækre og sommerlige. Dem skal du prøve, hvis du ikke allerede har gjort det:
https://dalsgaardiskivholme.com/2012/07/06/nippemad-iranske-pandekageruller-med-mynte-og-valnodder/
God sommer 🙂
Tak for tippet! De ser lækre ud – dem må jeg prøve 🙂
Bedre sent end aldrig, men jeg melder mig også på koriander holdet, til gengæld er jeg ikke begejstret for mynte, og dild er rent no go.
Mmmm, koriander!
Dild er pt. ikke på programmet, men man ved aldrig, om det dukker op til næste sommer som benspænd 😛