Mangochutney med mynte
Da jeg serverede veganermad for mine gæster i lørdags, syntes jeg også, der skulle være en form for dip eller dressing til maden. Derfor lavede jeg mangochutney, som jeg baserede løseligt på en opskrift fra ‘Mit pakistanske køkken’, og den gik fint til den veganske linseret og den veganske curry med kartofler og ærter. Opskriften på denne mangochutney er i øvrigt særlig taknemmelig i forbindelse med, når du skal købe ind til retten – du skal nemlig bruge en umoden mango, og det er jo ofte noget lettere at skaffe end en perfekt modnet mango.
Mangochutney
1 umoden mango
1 tsk chilipulver
2-3 spsk flåede, hakkede tomater
½ bundt frisk mynte
saften fra en lille citron
salt
rørsukker
Skræl mangoen, fjern stenen og put frugtkødet i en blender sammen med chili, tomater, mynte og citronsaft. Blend det til en jævn masse og smag til med salt og rørsukker.
Note: Du får en en frisk og knapt så sød mangochutney, når du bruger umodne mangoer, og det passede godt til de øvrige veganske retter, men den vil også være fin som tilbehør til kødretter.