Chokolademyntesirup og basilikumolie

chokolademyntesirup, myntesirup, sirup, chokolademynte, mynte, rørsukker
Siruppen inden den bliver siet

Nu er vi gået over i en ny måned, og derfor skal jeg snart afsløre benspændet for september måned. Jeg har dog stadig et par indlæg, der hører til sidste måneds benspænd, og dette er et af dem.

I august fik jeg eksperimenteret med eddiker, men også krydderurterne nåede også at komme i sirupper og olier. Jeg fik en chokolademynte tidligere på sommeren, og det er en heftig lille sag. Den har en meget kraftig smag, der minder om After Eight, og den er ret drøj i brug. Da Tante Sød tidligere fortalte om, hvor glad hun er for at lave myntesirup, så tænkte jeg, at det skulle min chokolademynte da prøve!

Jeg tog en god håndfuld friske chokolademynteblade, hakkede dem groft og puttede dem i en gryde sammen med 150 g rørsukker og ½ dl vand. Derefter lod jeg det koge i ca. 15 minutter – du kan koge det mere eller mindre afhængig af hvor tyktflydende, siruppen skal være. Da siruppen var næsten afkølet, siede jeg den. Jeg har nippet lidt til den, og der er fuld smæk på smagen, så den vil være god at bruge til chokoladedesserter eller i drinks. Jeg overvejer også at bruge den til fyldte chokolader.

Basilikumolien er lige så let at lave. Hanne K anbefalede, at olien opvarmes, inden du blander de hakkede krydderurter i, så det gjorde jeg også. Jeg lavede en meget lille portion, da krydderurteolie kræver en stor mængde krydderurter. Man skal helst bruge mindst én del krydderurter til én del olie, men jeg valgte at bruge 10 g friske basilikumblade, 30 g god olivenolie og 1 g salt, hvilket gav en fin mild basilikumsmag. Olien blev først varmet op, indtil den nåede en temperatur, hvor du ikke har lyst til at stikke fingrene i den – dvs. lidt mere end håndvarm. Basilikum og salt blendes og olien hældes i. Blend i nogle minutter og si så olien – gerne natten over, så den kan løbe langsomt gennem et tyndt klæde eller kaffefilter, så olien er klar og smuk. Opbevar den på køl.4 thoughts on “Chokolademyntesirup og basilikumolie”

  • Hvor weird, jeg har lige (for 5 minutter siden) stået og kigget på min chokolade mynte og tænkt at den måtte kunne bruges til sirup …..
    Nu har du så postet fremgangsmetoden så nu er der vel ingen undskyldning ….
    🙂

    • Haha – til gengæld har jeg lige set, at du kommer på Fuglebjerggårds høstmarked, som jeg har planlagt tur til her i weekenden – men desværre om lørdagen :-/

  • Har fulgt opskriften på chokolade mynte sirup….hvor bliver mit sirup hårdt?

    • Det kan skyldes temperaturen, du har kogt siruppen ved – den er sandsynligvis kogt ved en højere varme, end jeg gjorde, og så bliver den hurtigere tyk/hård. Prøv evt. at varme den forsigtigt op igen sammen med noget ekstra vand – så burde den blive mere tyndtflydende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.