Mild indisk kyllingeret med kartofler og tomater
Jeg besluttede mig for at lave en mild indisk kyllingeret, da jeg faldt over koriander på tilbud den anden dag. Jeg bruger fortrinsvis koriander i thailandsk og indisk mad, men det kan godt være svært at planlægge i god tid, da det ind imellem er noget af en udfordring at finde frisk koriander her i byen. Jeg skelede lidt til en opskrift fra ‘Vores indiske køkken’, hvor jeg dog udelod græsk yoghurt og ingefær. Til gengæld skruede jeg op for flere af krydderierne, da jeg godt kan lide kapow i smagen. Desværre var det ikke nok – retten blev lige lovlig mild til gemalens og min smag, så en anden gang skruer jeg endnu mere op for krydderimængderne! Jeg serverede retten sammen med den indiske salat, som i dagens anledning (vi havde en tomatskeptiker på besøg) var delt op, så tomaterne var i en skål for sig.
Indisk kyllingeret med kartofler og tomater
ca. 5 personer
Kylling på 1,2-1,3 kg
1 løg hakket
8 fed hvidløg
2 kanelstænger
5 laurbærblade
5 grønne kardemommekapsler
2 sorte kardemommekapsler
1 tsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
1 tsk tørrede chiliflager
3 tsk garam masala
2 dåser hakkede tomater
salt og peber
lidt vand
½ kg små kartofler
5 løg skåret i kvarte
Skær kyllingen i 8-10 stykker. Steg løget ved middelvarme i en gryde i fem minutter og kom derefter hvidløg i. Lad dem stege i nogle minutter, inden du tilsætter kanelstænger, kaurbærblade og de to typer kardemommekapsler. Rør det godt sammen og tilsæt så spidskommen, gurkemeje, chiliflager og garam masala. Rør i et minut eller to og put kyllingestykkerne i gryden. Sørg for at vende dem godt i krydderiblandingen, inden du tilsætter tomater, salt og peber. Lad det koge op, inden du tilsætter kartofler og vand. Kog det i fem minutter og tilsæt så de kvarte løg. Efter yderligere fem minutters kogning hælder du grydens indhold over i et ildfast fad og lader det stege videre i ovnen ved 200 grader i 55-60 minutter.
Note: En mild og dejlig indisk kyllingeret, som har en god dybde i smagen.
Uhmm, hvor ser det lækkert ud og sikke en smuk og farverig tallerken 🙂
Mange hilsner
Birthe
Jeg blev også i godt humør af alle de pangfarver – og det er bare om at nyde dem ekstra meget nu, inden den knapt så farverige vintermad tager over 😉
Det ser vel nok lækkert ud! Vi elsker indisk mad her hos os, så din ret skal prøves, så snart jeg får købt ind til det. Jeg tror ,det bliver menuen til vores næste gæster 🙂
Skal du til Aarstidernes høstmarked på Krogerup i weekenden?
Hvis de ikke er krydderiforskrækkede, så skru gerne op for den del, for som sagt er den ret mild 🙂
Jeg skal i hvert fald på Fuglebjerggaard – ved ikke om vi også når Krogerup 🙂
Kapow?????? Måske en mangel i min opvækst – fortæl fortæl. Ser rigtig lækkert ud.
Hilsner
Charlotte
Hehehe – det var tegneseriesprog – så kapow er smag med kraft i 😀
Det ser skønt, flot og varmt krydret ud. Mums.
Mange tak 🙂
Mum det ser lækkert ud. Nu bliver jeg jo helt sulten igen.
Undskyld 😉