Kyllingekebab – den lette måde

Kyllingekebab – den lette måde

Jeg havde tænkt mig at lave kyllingekebab i dag, så jeg blev lidt bekymret i formiddags, da sneen væltede ned. Heldigvis stoppede det efter et par timer, så jeg kunne tænde grillen i ro og fred.

Dette er en let måde at lave kyllingekebab, og måske er det lidt snyd, for jeg har ikke et stort spyd til grillen men måtte bruge håndholdt spyd. Men altså – vi er i Danmark i januar måned og kunne godt trænge til en lille bid af sol og sommer, og så er det altså ok at lave et par krumspring.

Ideen havde jeg fået efter at have læst en opskrift hos Love Antalya. Jeg valgte dog at skrue op for krydderierne i marinaden. Vær opmærksom på at bruge skind og fedt fra kyllingen, når du skærer kødet til, så din kyllingekebab bliver saftig og lækker under grillningen. Du bør ikke nøjes med kyllingebryst, da kødet så bliver for tørt.

Kyllingekebab

2 personer

2 lår + overlår fra en kylling

Marinade:
2 spsk creme creme fraiche
1 løg, revet
2 fed hvidløg, pressede
1 spsk sød paprika
1 tsk cayennepeber
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk salt
½ tsk peber
½ dl olivenolie

Derudover:
bacon- eller andefedt (alternativt smeltet smør)

Jeg skar lår og overlår af en kylling og skar kødet i store stykker (inkl. skind og fedt), som jeg lagde i en skål. Resten af kyllingen og knoglerne smed jeg i en gryde med porre, gulerødder, peberkorn og laurbærblade, så jeg kunne koge hønsebouillon.

Rør ingredienserne til marinaden sammen og vend det grundigt sammen med kyllingekødet. Sæt skålen i køleskabet i mindst tre timer – og gerne natten over, så den trækker mere smag.

Tænd for grillen og sørg for, at der er en drypbakke under risten, som din kyllingekebab kan ligge over, når du griller. Tag derefter skålen med kyllingekød ud af køleskabet. Mens grillen varmer op, sætter du kyllingekødet på et langt grillspyd. Når grillen er klar (200-250 grader), lægger du spyddet på grillen. Vend kødet ca. hver femte minut og smør det med fedt hver gang. Afhængig af hvor tykke stykkerne er, skal de have 30-45 minutter på grillen. Har du lavet et tykt lag kyllingekød, kan du med fordel skære det stegte kød af spyddet undervejs.

Når kødet er grillet færdig, kombinerer du din kyllingekebab med hjemmebagte fladbrød, fintsnittet spidskål, hvidløgscreme, syltede peberfrugter, tynde skiver af rødløg samt lidt chilisauce.

Note: Megalækkert! Dejlig saftig kyllingekebab, og når den kombineres med friskbagt fladbrød samt godt med grøntsager og krydrede saucer, så føles det et øjeblik som om, at solen skinner, og temperaturen nærmer sig de 25 grader. Det her skal jeg helt sikkert lave igen!

kyllingekebab, kyllinge-kebab, kylling, kebab, creme fraiche, paprika, cayennepeber, olivenolie, løg, hvidløg, spidskommen, koriander


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *