Kogte hønsefødder

Kogte hønsefødder

Man fristes til at synge “hønsefødder og gulerødder…”. Det var i hvert fald reaktionen, da jeg fortalte en kollega, at jeg skulle tilberede hønsefødder i weekenden.

Oooog… hvorfor så det, tænker du sikkert. I forbindelse med mit indmads-benspænd har jeg købt nogle forskellige råvarer fra en økologisk onlineshop, og her faldt jeg over hønsefødder i kategorien indmad. Jeg tvivler lidt på, at de passer til temaet, men omvendt har jeg også set grisehaler og grisetæer i indmadskategorien andre steder, så nu bliver dette en benspændsret.

Jeg har ikke tilberedt hønsefødder før, så jeg søgte på nettet og faldt over en sydafrikansk opskrift på Smag for Livet. Her steges fødderne først, inden de koges i en krydret væske. Det lød ret overskueligt, så det prøvede jeg – dog med nogle ændringer i forhold til krydringen.

Kogte hønsefødder

snack for 6-8 personer

1 kg hønsefødder, rensede
4-5 dl rapsolie til stegning
6 fed hvidløg, pressede
1 spsk finthakket frisk ingefær
½ dl soyasauce
½ dl østerssauce
2 spsk rapsolie
7-8 dl vand
salt og peber

Start med at klippe neglene/tåspidserne af hønsefødderne (jeg syntes, det var en anelse grænseoverskridende). Hæld olie i en stor, dyb pande og varm det op. Steg hønsefødderne (del dem op i 3-4 portioner) ved høj varme, indtil de er letgyldne på hver side. Pas på – de kan godt få olien til at sprøjte, så det er en god idé at bruge et stænklåg.

Når alle fødder har været i olien, hælder du et par spsk rapsolie i en stor gryde. Svits hvidløg og ingefær ved mediumvarme et minuts tid, inden du tilsætter soyasauce, østerssauce, lidt salt og peber samt vandet. Varm det op og vip så forsigtigt dine hønsefødder i. Læg låg på og lad det koge i 45 minutter.

Nu er de kogte hønsefødder klar til spisning – eventuelt sammen med lidt soyasauce eller chilisauce.

Note: Altså – det er en sjov gimmick, men ligesom med grisetæer er der ikke megen mad i hønsefødder. De består mest af skind og brusk og kan sagtens spises – men de smager ikke af så meget, så man skal være fan af blødt kyllingeskind. Jeg tror, de havde været lidt sjovere, hvis man slutter af med at grille dem, så de får en sprød overflade – eller måske bare giver dem en glasering eller lidt ekstra krydderier til sidst.

I øvrigt stor respekt for de gæster, som vi udsatte for eksperimentet og som godt turde smage 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *