Chilimarineret svinehjerte
Månedens første benspændsret er let at lave og smager fremragende!
Svinehjerter er en af de typer indmad, der er lettest at anskaffe. Jeg købte to stk i supermarkedet (desværre ikke økologiske), og de kostede 24 kr. Samlet. Altså – du får kød nok til en ret til 3 personer for 24 kr. Det er alligevel usædvanligt.
Hjerter har en fast – nærmest gummiagtig – konsistens, som godt kan skræmme nogle mennesker. Jeg har derfor valgt at lave chilimarineret svinehjerte, hvor marinaden både er med til at mørne kødet og give det noget ekstra smag. Så er selve tilberedningstiden også væsentlig kortere.
Chilimarineret svinehjerte
3 personer
2 svinehjerter
1 løg, skåret i tynde både
evt. lidt sukker
Marinade:
½ dl hvidvinseddike
½ dl rapsolie
½ dl tomatpuré
1 tsk chiliflager
2 tsk cayennepeber
1 tsk løgpulver
1 tsk salt
Skær sener og fedt af svinehjerterne og fjern store blodårer. Skær derefter kødet i meget tynde skiver. Rør marinaden sammen og vend kødet i det. Lad det marinere i 10-14 timer.
Varm en pande op og steg svinehjerterne (inklusiv marinade) i ca. fem minutter. Hæld væden fra (og gem den) og tilsæt løgene til panden. Steg det i nogle minutter, indtil løgene er møre. Hæld væden tilbage i gryden og varm det godt igennem. Smag til med salt og eventuelt sukker.
Chilimarineret svinehjerte kan serveres sammen med pasta, ris eller grøntsager. Jeg valgte at servere det sammen med lidt fintsnittet rød spidskål.
Note: Der er skruet godt op for smagen i denne ret! Jeg brugte 2 tsk cayennepeber, og det gav altså varmen! Du kan eventuelt servere chilimarineret svinehjerte sammen med creme fraiche, så du kan dulme munden, hvis du synes, at retten bliver for stærk.
Kødet var mørt, og marinaden var så kraftig, at man ikke lagde mærke til, at det faktisk var indmad, man spiste.
Uhm, jeg har det rigtig godt med indmad- dog nægter jeg at spise nyre. Skønt jeg udvander svinenyren, har den stadig en grim og bitter smag. Opskriften du kommer med her, vil jeg afprøve en af de nærmeste dage.. Hjerter fyldt med persille samt svesker er også en af mine livretter. god dag til dig Piskeris
Charlotte
Hehe – jeg er lige blevet gode venner med lammenyrer: https://piskeriset.dk/lammenyrer-i-krydret-sauce/
Det havde jeg ellers ikke forventet efter min første oplevelse med dem. Men jeg kan anbefale at skære dem i mindre stykker, tilberede et parr minutter mere samt at bruge godt med krydderier. Så kan det være, at det lykkes 🙂