Flødehjerter med ærter

Flødehjerter med ærter

Flødehjerter lyder besnærende – ikke sandt? Især når det er med kyllingehjerter, for de har en mildere smag end svine- og oksehjerte, så de er lettere at bruge i madlavningen.

Jeg bruger selvfølgelig kyllingehjerter i forbindelse med mit indmads-benspænd, og de kan anskaffes via en halalslagter/basar eller over nettet.

Flødehjerter med ærter

2-3 personer

300 g kyllingehjerter
1 lille løg, hakket
smør til stegning
3 dl vand
1 spsk frisk salvie, hakket
1 spsk frisk timian, hakket
2 dl frosne ærter
1 dl fløde
lidt citronsaft
salt og peber

Start med at rense hjerterne, hvor du skærer brusk og fedt fra. Smelt en klat smør i en gryde og brun hjerterne i det. Tilsæt det hakkede løg og steg videre et minuts tid. Tilsæt vand, salvie og timian og læg låg på gryden. Lad det simre i 45 minutter. Hæld ærterne i. Når væden er kommet i kog igen, og ærterne har simret et par minutter, så de er næsten møre, rører du fløden i. Bring den op på kogepunktet og smag så til med citronsaft, salt og peber.

Servér dine flødehjerter sammen med små nye kartofler (skrabede og kogte selvfølgelig).

Note: Jeg pøsede godt med sauce over, da jeg serverede mine flødehjerter – mindre kan gøre det 😉
Men dejlig, dejlig ret – og ærterne giver lige det ekstra forårspift til retten.



2 thoughts on “Flødehjerter med ærter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.