Krydret marokkansk milt

Krydret marokkansk milt

Har du nogensinde prøvet at spise milt? Nej? Jeg havde ikke smagt det før, men jeg øjnede straks muligheden, da jeg købte forskellige typer indmad til denne måneds benspænd. Her faldt jeg over oksemilt og blev ret nysgerrig.

Jeg var meget i tvivl om, hvordan den skulle tilberedes, så jeg ledte efter opskrifter, der kunne inspirere mig. Jeg kunne selvfølgelig bare skære den i mindre stykker og bruge den på samme måde, som da jeg lavede chilimarineret svinehjerte, men jeg ville gerne prøve at bruge milten i hel udgave.

Der er ikke det store udvalg af danske opskrifter, men jeg så en spændende ret på siden Taste of Maroc. Her rører man en krydret fars sammen, skærer hul i milten og fylder den med fars, inden den steges i ovnen. DET måtte jeg prøve! Jeg ændrede dog på farsens sammensætning (skruede op for krydderier samt undlod kogte æg og syltede citroner).

Marokkansk milt

8-10 personer

1 oksemilt, ca. 1 kg

Fyld:
500 g hakket oksekød
2½ dl kogte ris
1 bundt persille, hakket
1 bundt koriander, hakket
1 løg, finthakket
6 store fed hvidløg, pressede
2 spsk tomatpuré
3 spsk sød paprika
1 spsk spidskommen
1 spsk cayennepeber
2 æg
1 tsk salt

Derudover:
rapsolie til pensling
nål og bomuldstråd til at sy kødet sammen med

Her ses milten i hel udgave. Den har en hinde, som jeg vil anbefale, at du ikke fjerner, da den er med til at holde formen. Skal du bruge milten til en ret, hvor den skæres i mindre stykker inden tilberedning, så bør du til gengæld fjerne hinden.

Skær en slidse i den tykkeste del af milten med en lang skarp kniv. Skær forsigtigt slidsen dybere – vær opmærksom på ikke at prikke hul i kødet. Tag en tynd gummihandske på og udvid forsigtigt lommen i kødet – gerne så meget, at du kommer helt ned i den anden ende. Du kan sådan set godt skære en lang slidse – lidt ligesom ved fisk – for det gør det lettere at komme helt ned i modsatte ende af milten. Så skal du dog også sy et meget længere stykke.

Rør farsen godt sammen. Fyld den i milten med den handskebeklædte hånd og sørg for at fordele farsen ligeligt. Find derefter en synål og bomuldstråd frem (jeg anbefaler en stor synål med stort øje samt en garntyk bomuldstråd) og sy så kødet sammen med små men dybe sting, så syningen lukker helt sammen.

Tør milten af med et stykke køkkenrulle.

fyldt oksemilt, milt, indmad, oksekød, farsfyldt, marokkansk, hakket oksekød, persille, koriander, æg, løg, hvidløg, paprika, cayennepeber,

Så er der fyldt milt! Jeg kom ikke helt ud til kanten i den ene side, men mon ikke man kan det med lidt øvelse?

Læg milten på en bagepapirbeklædt bageplade og pensl kødet med lidt rapsolie. Steg den i ovnen ved 200 grader i en time. Tag den ud og lad den hvile i nogle minutter, inden du skærer den i skiver.

Husk at minde dine gæster om, at kødet er syet sammen, så de skal huske at fjerne tråden.

Note: Denne farsfyldte milt var en positiv overraskelse. Jeg var meget spændt på resultatet, og selve milten har da også en tydeligere indmadssmag end mange af de andre retter, jeg har lavet denne måned. Smagen er ikke lige så kraftig som lever, og når man spiser milten sammen med farsen, så er indmadssmagen ikke særlig tydelig.2 thoughts on “Krydret marokkansk milt”

  • Hej Piskeris – jeg troede ikke man kunne spise milt, hvor har du købt det ? Du er sku da så fantasifuld:-)
    Hilsen fra Charlotte, dagen derpå efter et vildt karneval. i Aalborg

    • Haha, tak! Ja, jeg kunne jo ikke nære mig, når jeg havde mulighed for at få fingre i en spændende udskæring 🙂
      Jeg købte den via gaardmester.dk, hvor jeg også fandt flere af de andre usædvanlige udskæringer, jeg har eksperimenteret med i denne måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *