Meatza aka kødpizza

Meatza aka kødpizza

Meatza er en lidt speciel form for pizza – det er nemlig en pizza, hvor bunden består af kød! Denne kødpizza blev for alvor et hit for nogle år siden, da palæo og LCHF stormede frem, men det er først nu, jeg har prøvet det. Til gengæld passer det jo virkelig godt til månedens benspænd med hakket kød 🙂

Jeg vil anbefale, at du bruger hakket oksekød med lav fedtprocent, så din kødpizza ikke svinder for meget ind. Pizzatoppingen kan du variere lige så meget, du lyster, men vær opmærksom på, at kødbunden mætter ret meget, så du behøver ikke voldsom megen topping.

Kødpizza

3-4 personer

Kødbund:
500 g hakket oksekød 4-8%
1 lille æg
1 tsk oregano
salt og peber
evt. 1-2 tsk fiberHUSK eller 1-2 spsk hvedemel

Pizzatopping:
1-1½ dl tomatsauce
1-1½ løg, finthakket
250 g champignons, renset og skåret i skiver
1 tsk chiliflager
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
smør til stegning
salt og peber

Derudover:
Friskrevet ost
evt. basilikumblade

Start med at røre ingredienserne til kødbunden grundigt sammen. Brug lidt fiberHUSK eller hvedemel, hvis farsen bliver meget fugtig, og lad den dernæst hvile i fem minutter. Tryk farsen ud med hænderne på en bagepapirbeklædt bageplade. Tykkelsen på kødbunden skal være mellem ½ og 1 cm.

Bag kødbunden i ovnen ved 225 grader i 12-15 minutter.

Mens kødbunden er i ovnen, tilbereder du fyldet. Smelt en klat smør på en pande og steg løgternene sammen med chiliflager, oregano og basilikum. Når løgene er møre, tilsætter du lidt mere smør samt champignons. Steg dem til de er møre og smag så til med salt og peber.

kødbund, pizza, kødpizza, meatza, oksekød, hakket oksekød, basilikum, oregano, tomater, ost, champignons, chili

Kødbunden taber noget saft under bagningen i ovnen, så det skal du huske at hælde fra, inden du putter topping på pizzaen.

Smør tomatsauce ud over kødbunden, inden du fordeler svampefyldet oven på. Slut af  med friskrevet ost – jeg brugte naturligvis yndlingsosten – og stil din kødpizza tilbage i ovnen, hvor den skal have 10-15 minutter ved 200 grader.

Drys gerne lidt frisk basilikum på din kødpizza inden servering og spis den sammen med en god kålsalat.

Note: Kødpizza er jo strengt taget bare en meget flad hakkebøf med topping oven på, men konceptet fungerer meget godt, og du kan tilpasse fyldet til din egen smag. Det er en sjov og anderledes måde at få bruge hakket oksekød i madlavningen, og jeg kan godt anbefale den – især på andendagen, hvor den har trukket mere smag. Jeg synes dog, at det er lidt snyd at kalde det en pizza – ligesom med blomkålspizzaen – for intet slår en god klassisk pizza bagt på grill.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *