November: Hakket kød

November: Hakket kød

Denne måneds benspænd fokuserer på en råvare, som de fleste ikke-vegetarer/veganere bruger i madlavningen – nemlig hakket kød. Det kan være hakket oksekød, hakket svinekød, hakket krondyrkød eller en helt fjerde kødtype.

Hakket kød har ikke et særligt pænt ry til trods for, at det indgår i madlavningen flere gange om ugen hos de fleste danskere. Det skyldes nok, at der har været adskillelige ‘horrorhistorier’ i medierne, hvor det er beskrevet, hvordan hakket kød i supermarkederne kan være op til flere uger gamle, da det har haft et ‘tidligere liv’ som større udskæringer i køledisken, inden det er blevet kværnet.

Men – man kan også få hakket kød af god kvalitet. Du kan selvfølgelig hakke det selv, hvis du har en maskine til det, eller du kan gå til slagteren. Det meste af det kød, jeg vil bruge til denne måneds benspænd, er økologisk kød jeg har købt direkte fra bondemanden. Dermed er jeg sikker på, at det er frisk (det dufter tilmed dejligt, når man steger det), og prisen er ca. den samme som for hakket økologisk kød i supermarkederne.

Hakket kød kan indgå i mange forskellige typer retter, og så har det den fordel, at man lettere kan ‘strække’ det til flere personer – for eksempel i kødsaucer, hvor du kan putte ekstra grøntsager i. Det er jo værd at overveje set i lyset af den debat om kød, der har været på det sidste, hvor det igen er blevet fremhævet, at man bør skære ned i mængden af kød af hensyn til miljøet. Det er jeg helt enig i, og vi spiser også en del vegetarmad, men i denne måned er fokus som sagt på hakket kød.

Har du nogle forslag til retter, jeg skal lave i denne måned? Eller er der typer af hakket kød, som du ikke får brugt, fordi du mangler inspiration til retter?



21 thoughts on “November: Hakket kød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *