Oksekødsruller med paprika og svampe

oksekødsruller, oksekød, hakket oksekød, butterdej, tomatpuré, hvidløg, løg, cayennepeber, paprika, champignons, creme fraicheJeg lavede disse oksekødsruller et par dage efter, at jeg havde lavet oksekødspie, for jeg havde tre plader butterdej til overs.

Oksekødsruller er pølser lavet af oksekødsfars, der er indbagt i butterdej sammen med grøntsager i creme – eller det er det i hvert fald i denne fortolkning.

Jeg skelede lidt til en opskrift på oksekødsruller fra kogebogen ‘Hakket kød’, men valgte at freestyle en del, så en række af ingredienserne blev udskiftet med andre spændende råvarer.

Oksekødsruller
3 personer

Oksekødspølser:
300 g hakket oksekød
1 lille løg, finthakket
en lille dåse tomatpuré
½ tsk cayennepeber
1-2 tsk sød paprika
½ tsk salt
smør til stegning

Svampefyld:
150 g champignons, skåret i mindre stykker
2 fed hvidløg, hakkede
smør til stegning
salt og peber
2-3 spsk creme fraiche 18%

Derudover:
3 plader butterdej
½-1 dl hvedemel
lidt olie
lidt mælk

Rør en jævn fars af ingredienserne til oksekødspølserne. Del derefter farsen i tre lige store portioner og rul dem forsigtigt ud til ca. 18-20 cm lange pølser. Vær forsigtig – de kan godt være lidt skrøbelige. Du kan evt. holde lidt igen med tomatpureen, når du rører farsen, da det især er den, der gør oksekødspølsen skrøbelig.

Steg oksekødspølserne på en pande i en god klat smør, indtil de er brunet på alle sider. Tag dem forsigtigt af panden.

Steg champignons og hvidløg i lidt smør ved mediumvarme, indtil svampene bliver bløde og møre. Vend dem i creme fraiche og smag til med salt og peber.

Rul butterdejsstykkerne ud, så de hver især er ca. 15 x 25 cm. Fordel svampefyldet i en stribe i midten af hvert stykke butterdej og læg en oksekødspølse oven på. Rul forsigtigt dine oksekødsruller sammen og klem hver ende sammen, så det ligner en nytårsknallert.

Pensl dine oksekødsruller med lidt mælk og snit fire små huller i overfladen, så den varme luft kan slippe ud under bagningen. Bag dine oksekødsruller ved 200 grader i 25-30 minutter. Servér dem med kogte eller stegte grøntsager.

Note: Oksekødsruller er jo et festligt syn i denne udgave, og så smager de dejligt. Disse er forholdsvist kraftigt krydrede, men du kan altid holde igen med krydderierne, hvis du foretrækker en mere mild udgave. Jeg forestiller mig, at disse oksekødsruller også vil fungere fint som madpakke – i hvert fald hvis du har adgang til køleskab og evt. mikroovn på dit arbejde.

oksekødsruller, oksekød, hakket oksekød, butterdej, tomatpuré, hvidløg, løg, cayennepeber, paprika, champignons, creme fraiche

2 thoughts on “Oksekødsruller med paprika og svampe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *