Blomkålspizza – aka LCHF-pizza

Blomkålspizza – aka LCHF-pizza

Blomkålspizza er den LCHF-opskrift, jeg oftest er stødt på, når jeg har surfet på nettet efter LCHF-inspiration, og det er såmænd ikke så underligt. De fleste mennesker kan godt lide pizza, så selvfølgelig har man ikke lyst til at undvære det, selvom man lever efter LCHF-principperne, hvor brød er bandlyst.

Men kan man lave pizza uden mel? Ja, det kan man godt, så længe man ikke forventer en nøjagtig kopi af den traditionelle pizza. Denne blomkålspizza er i hvert fald et frisk bud.

Jeg har set ret forskellige udgaver af blomkålspizza, og jeg endte med at tage udgangspunkt i Gane & Gaffels udgave – dog med enkelte ændringer.

Blomkålspizza

ca. 3 personer

ca. 300 g finthakket blomkål
3 dl friskrevet emmenthaler
2 æg
timian, salt og peber

Fyld:
Tomatsauce bestående af 1 dåse tomater, 1 hakket løg, et par fed hvidløg, oregano og timian
4-5 stykker lufttørret skinke
Mild blåskimmelost – jeg brugte Blue Dream

Bland den finthakkede blomkål med æg, ost og krydderier og fordel massen på et stykke bagepapir på en bageplade. Bag bunden i ca. 12-15 minutter ved 200 grader, indtil bunden er let gylden.

blomkålspizza, lchf-pizza, pizza, skinke, blomkål, blåskimmelost, ost, lchf, emmenthaler, æg, tomatsauce, tomater, løg, hvidløg, oregano, timian, lufttørret skinke

Kog imens tomatsaucen og skær osten i skiver. Tag bagepladen ud af ovnen og fordel tomatsaucen ud over den. Læg derefter skinke og ost på og stil din blomkålspizza i ovnen igen, hvor den skal have yderligere 10-15 minutter.

Spis pizzaen sammen med en grøn salat.

Note: Denne blomkålspizza er et udmærket bud på en pizza uden mel. Blomkålsbunden fungerer overraskende godt, men jeg savnede lidt mere struktur i den, så en anden gang vil jeg nok tilsætte lidt fiberhusk.

Den slår ikke en rigtig pizza – i hvert fald ikke en pizza bagt på grillen – men jeg synes, det er et sjovt eksperiment, og vil du gerne undgå hvidt mel, så prøve denne version.7 thoughts on “Blomkålspizza – aka LCHF-pizza”

    • Jeg synes også, det var et fint eksperiment. Jeg savnede dog lidt flere fibre i selve bunden, så det vil jeg tilføre næste gang.

  • Spændende opskrift! Jeg har med succes lavet bunden med mandelmel og revet zucchini, det smager også umanerlig godt. Der er masser af muligheder når man prøver at skære gluten ud af kosten – heldigvis – og jeg savnede faktisk ikke hvedebunden sidst jeg lavede pizza, utroligt nok. Dermed sagt så falder jeg nok i igen når jeg kommer forbi La Vecchia Signora (Har vi en pizza-date? det er byens bedste pizze!) og skal have den med prosciutto crudo og masser af mozz… Mmmm… smeltet mozzarella…sorry, fik lige et Homer-moment 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *