braiserede svinekæber, simremad, simreret, svinekæber, svinekød, hvidvin, løg, æbler, grøntsagsbouillon, spidskålssalat, kål, salat, hasselnødder, æblegeléSvinekæber er blevet ret populære i løbet af de seneste fem år, og derfor er prisen i dag en noget anden, end den var for fem til ti år siden. Desværre. Det er nemlig et dejligt lille stykke kød, som kan blive supermørt, hvis du bruger det i simreretter.

Jeg har tidligere lavet ølbraiserede svinekæber og såmænd også svinekæber i påskebryg, men nu var det på tide at eksperimentere med hvidvin. Vi havde nemlig en dejlig flaske sommerhvidvin stående, og da sommeren er ved at være ovre, måtte vi hellere bruge den.

Svinekæber med hvidvin og æbler

3-4 personer braiserede svinekæber, simremad, simreret, svinekæber, svinekød, hvidvin, løg, æbler, grøntsagsbouillon

10 svinekæber, rensede
smør
2 løg, hakkede
2 dl kraftig grøntsagsbouillon
2 dl mild hvidvin
2 syrlige æbler
1 spsk friske timianblade
salt og peber

Smelt smørret i en gryde og brun svinekæberne i smørret. Tilsæt løgene og lad det simre et par minutter, inden du tilsætter hvidvin og grøntsagsbouillon. Læg låg på gryden og lad det simre en times tid. Fjern kernehus fra æblerne og skær æblerne i tynde både. Put dem i gryden sammen med timianblade og lad det simre i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber.

Note: Møre som smør og lige til at spise med sugerør! Hvidvinen og æblerne klæder svinekæberne, og retten bliver knapt så tung i forhold til øludgaverne. Denne version egner sig ganske godt til sensommeren og det tidlige efterår.

spidskålssalat, spidskål, kål, salat, hasselnødder, æblegeléSvinekæberne blev serveret sammen med – oh, hvilken overraskelse – en spidskålssalat! Denne version bestod af fintsnittet spidskål krammet med lidt æblegelé og vendt i hakkede hasselnødder, inden den blev smagt til med salt. Hurtig, let og dejlig tilbehør. Jeg elsker spidskål!