pao com chourico, pølsebrød, hvedemel, gær, pølser, svinekød,

Jeg har lige været på en kort sommerhusferie med familien, og her bagte jeg disse pão com chourico – eller pølsebrød med chorizo – en aften. De var en del af et portugisisk måltid, jeg lavede til familien, og da en af de andre retter var lavet på skaldyr, så tænkte jeg, at familiens mindste nok ville sætte pris på nogle pølsebrød på bordet. Heldigvis faldt brødene også i god jord hos resten af selskabet.

Jeg kiggede på lidt forskellige portugisiske hjemmesider, men fulgte ikke en bestemt, da jeg bagte disse brød.

Pão com Chourico
14-16 stk.

25 g gær
3½ dl håndvarmt vand
600-700 g hvedemel
1 tsk salt
200 g tyndskåret chorizo

Hæld vandet i en stor skål og rør gæren ud i det. Rør dernæst salt i samt hvedemelet lidt efter lidt. Dejen skal blive glat og smidig – lidt fugtig uden dog at være klæbende. Ælt den godt igennem og dæk den med et fugtigt viskestykke en times tid, mens den hæver.

Drys hvedemel på køkkenbordet og rul dejen ud i et rektangel. Del det i 14-16 aflange stykker og fordel chorizoskiverne i midten af hvert dejstykke. Fold dejstykkerne om chorizoen og form dem til aflange pølsebrød. Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve 15-20 minutter. Varm imens ovnen op til 200 grader. Lav skrå snit i hvert pølsebrød, så man kan se chorizoen under og bag dernæst pølsebrødene i 15-20 minutter.

Du kan spise dine pølsebrød, som de er, men de kan også sagtens bruges som tilbehør til en anden ret.

Note: Disse minder selvfølgelig en del om de danske pølsehorn (eller de indbagte hotdogs, jeg også har lavet), men her er pølsen dog noget mere krydret. Det kunne være interessant at tilføje lidt ekstra krydderier enten i dejen eller som en sauce sammen med pølserne.