Gyldenkål

Gyldenkål

Gyldenkål er ikke en person fra Andeby (… eller måske er det, men ikke i dette tilfælde) men en ret, jeg har fundet frem i forbindelse med mit Karoline-benspænd. Jeg faldt nemlig over retten i ‘Karolines Køkken 2’, og da jeg lige havde lavet fyldt hvidkål, så havde jeg et halvt hvidkål tilbage.

Det er en meget simpel kålret, hvor du først bruner revelsben eller stegeben i smør og derefter steger kålen, inden kødet kommer tilbage i gryden sammen med vand, og det hele simrer, til kødet er mørt. Jeg justerede på nogle mål, og så endte jeg også med at servere rugbrød samt et par spejlæg til.

Gyldenkål

2 personer

ca. 400 g fintsnittet hvidkål
250-300 g revelsben
25 g smør
2-3 dl vand (eventuelt grøntsagsbouillon)
½ tsk timian
½ spsk stærk sennep
salt og peber

Tilbehør:
ristet rugbrød
spejlæg

Smelt lidt af smørret i en gryde. Krydr kødet med salt og peber og brun det på alle sider. Tag kødet op og smelt resten af smørret i gryden. Tilsæt kål og timian og steg det ved mediumvarme i nogle minutter. Hæld vandet i og tryk kødet ned i kålen. Læg låg på gryden og lad det simre i ca. 45 minutter.

Tag kødet op og rør sennep i kålen. Servér din gyldenkål sammen med ristet rugbrød og spejlæg – og eventuelt lidt mere sennep.

Note: Gyldenkål er en meget simpel ret, men den smager godt og mætter ganske fint. Jeg synes, at tilføjelsen af spejlæg var med til at samle smagene fra de enkelte elementer, så det vil jeg bestemt anbefale.2 thoughts on “Gyldenkål”

  • Sikke et skønt navn på en ret, gyldenkål 🙂 Jeg kan åbenbart ikke huske mine hæfter i serien Karolines Køkken. Men du har fundet så mange fine opskrifter frem, og jeg må kigge i hæfterne igen. Kan huske, at fx enebærgryden var en ret, vi var meget glade for 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *