Kartoffelkrebinetter – tortitas de papa

kartoffelkrebinetter, krebinetter, tortitas de papa, mexicansk, æg, gedeost, hvidløg, chorizo, pølse, paprika, raspTortitas de papa er en form for mexicanske kartoffelkrebinetter. De er meget bløde og smelter nærmest på tungen, og så er de smækfulde af smag, for der er godt med chorizo, gedeost og hvidløg i dem!

Jeg fik den oprindelige opskrift fra en kollega, men jeg legede lidt videre med konceptet og skruede op for smagen af chorizo og hvidløg og dæmpede til gengæld gedeostmængden. Derudover udelod jeg forårsløg og tilføjede til gengæld lidt paprika.

Tortitas de papa
ca. 6 stk.

350-400 g kartofler
2 friske chorizo-pølser
2 fed hvidløg, pressede
100 g blød gedeost
1 æg
½ tsk paprika
salt
ca. 1½ dl rasp

Skrub kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem, indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle lidt af, inden du hælder dem over i en skål.

kartoffelmos, kartoflerMos kartoflerne grundigt. Jeg anbefaler et piskeris med et stort hoved. Rør derefter æg, hvidløg og gedeost i.

Pil skindet af pølserne, smuldr pølsefarsen og steg pølsestykkerne i en klat smør på en pande. Når fedtet i pølserne er smeltet, fisker du forsigtigt pølsestykkerne op og lægger dem på to stykker køkkenrulle. Stil stegepanden til side men smid ikke fedtet ud!

chorizo, pølseLad pølsestykkerne køle af, indtil de er håndvarme. Smuldr dem ud i krebinetfarsen, tilføj lidt salt og rør farsen sammen.

kartoffelfars, fars, kartoflerLad den hvile et par minutter. Dejen er ret blød. Du kan overveje at røre en spsk hvedemel i, hvis du gerne vil have, at dine kartoffelkrebinetter bliver lidt mere kompakte.

kartoffelkrebinetter, krebinetter, tortitas de papa, mexicansk, æg, gedeost, hvidløg, chorizo, pølse, paprika, raspHæld rasp på en frokosttallerken. Form krebinetter af farsen og vend dem i rasp. Find stegepanden frem igen og steg dine  kartoffelkrebinetter i fedtet fra chorizo-pølserne. Tilføj evt. lidt smør, når du skal stege de sidste krebinetter.

Note: Fløjlsbløde kartoffelkrebinetter med masser af smag! Laver du disse i løbet af sommeren, vil en tomatsalsa eller majssalat passe godt til.

6 tanker om "Kartoffelkrebinetter – tortitas de papa"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *