Grillet kotelet med bbq-sauce og grillede grøntsager

grillede koteletter, bbq-rub, marinade, koteletter, svinekoteletter, svinekød, grill, paprika, hvidløg, chipotle, sød paprika,  koriander, anisfrø, olivenolieGrillen kommer for alvor på arbejde for tiden, og sidste uge var ingen undtagelse, for her fandt jeg et par gode svinekoteletter frem. I slutningen af juni købte vi nemlig en halv øko-gris fra Per’s Griseri og delte kødet med svigerforældrene. Blandt kødpakkerne var der flere gode, tykke koteletter, som egnede sig glimrende til en tur på grillen.

grillede koteletter, bbq-rub, marinade, koteletter, svinekoteletter, svinekød, grill, paprika, hvidløg, chipotle, sød paprika,  koriander, anisfrø, olivenolieAftenen før rørte jeg en tyk marinade af 4 fed pressede hvidløg, 1 tsk chipotle, 2 spsk sød paprika, 1 tsk salt, ½ tsk koriander og 1 tsk stødte anisfrø samt lige præcis så meget olivenolie, at jeg fik en meget tyktflydende marinade, som koteletterne blev gnubbet godt og grundigt med, inden de fik lov til at hvile i køleskabet indtil næste aften.

Koteletterne blev grillet – først et par minutter på hver side, inden de blev smurt med en god, stærk bbq-sauce fra New York-turen, stegt på begge sider igen og penslet en gang mere, inden de blev serveret.

grøntsager til grill, grillet, tilbehørVi havde en del halve og hele grøntsager, der ville egne sig fint til en tur på grillen, så efter at have skåret dem i mindre, slanke stykker blev de penslet med lidt olie og smidt på grillen. Vi tog dem af, da de var ved at være møre – men stadig havde lidt bid – og serverede dem sammen med en simpel dressing af græsk yoghurt rørt med lidt af bbq-saucen.

Maden blev nydt sammen med et glas rødvin – en spansk og tilmed økologisk vin Matsu El Pícaro, som var rimelig sødmefuld og ukompliceret. En glimrende rødvin til en rolig aften på terrassen.

Vi har ofte selskab af kattene, når vi spiser på terrassen, og denne aften var ingen undtagelse, så til sidst hentede jeg deres madskåle og gav dem lidt kattemad, så de kunne spise sammen med os. Total familieidyl!

Kattene på terrassen4 thoughts on “Grillet kotelet med bbq-sauce og grillede grøntsager”

  • Dejligt billede af kattene og det lyder virkelig lækkert. Minder mig om mine oplevelser her til aften, hvor jeg har været til argentinsk grillfest med Slow Food Odsherred 🙂

  • Yaiks, hvor ser det godt nok lækkert ud – bøf med grillstriber skriger altså bare sommer og sol – yum! (:

    – Anne

    • I det hele taget er grill bare ultimativ sommermad – selvom man godt kan grille resten af året, så er der nu bare noget særligt ved sol og grill 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *