hjemmelavede flæskesvær, flæsk, svinekød, svinehud, svin, snack, svinebolsjer, flæskechips, saltHjemmelavede flæskesvær er utrolig lette at lave, og så passer de fint som snack, hvis du lever efter LCHF-principperne. Du kan naturligvis også spise dem, selvom du ikke følger bestemte kostråd.

Vi købte for nylig en halv gris fra Per’s Griseri, og den delte vi med svigerforældrene. Da vi hentede kødet, viste det sig, at vi også fik svinehuden med, så pludselig stod vi med adskillelige kilo svinehud, og hvad er så mere oplagt end at prøve hjemmelavede flæskesvær? Der kom derfor hjemmelavede flæskesvær på bordet inden aftensmaden, da vi fejrede Sct. Hans med grillet kamsteg og jordbær med mascarponecreme.

Jeg har tidligere blogget om, hvordan du laver flæskesvær, men herunder er en mere udførlig guide:

flæskesvær, flæsk, svinekød, svinehud, svin, snack, svinebolsjer, flæskechipsDu starter med at tage et stykke fersk svinehud. Hvis du ikke lige har mod på at købe halve eller kvarte grise, så bør du også kunne få din slagter til at bestille det hjem til dig.

flæskesvær, flæsk, svinekød, svinehud, svin, snack, svinebolsjer, flæskechipsHuden skæres i strimler. Sørg for at fedtlaget er 1-1½ cm tyk.

flæskesvær, flæsk, svinekød, svinehud, svin, snack, svinebolsjer, flæskechipsHæld strimlerne i en gryde og kog dem i ca. 20 minutter. På det tidspunkt har de et mere gennemsigtigt skær.

flæskesvær, flæsk, svinekød, svinehud, svin, snack, svinebolsjer, flæskechipsHæld vandet fra gryden og læg flæskestrimlerne på en bageplade med bagepapir. Dup flæskestrimlerne tørre. Hvis du opdager, at en eller flere flæskestrimler har et for tykt fedtlag, er det let at skære det overskydende af. Vend strimlerne i groft salt.

Steg flæskestrimlerne i ovnen ved 220 grader i 20-25 minutter. Sørg for at vende dem flere gange undervejs samt hæld fedtet fra. Når sværene er sprøde, skal de tages ud og afkøle på fedtsugende papir. Drys evt. sværene med krydderier, mens de køler af.

Note: Hjemmelavede flæskesvær er en hyggelig og mættende snack. Prøv gerne at lave en kæk dressing eller dyppelse til – for eksempel på rygeost, der kan bryde den fede smag fra sværene.

hjemmelavede flæskesvær, flæsk, svinekød, svinehud, svin, snack, svinebolsjer, flæskechips