Hjemmelavede flæskesvær

Jeg har lavet pulled pork i dag, da gemalen fik legekammerater på besøg – mere om dette i morgen. Til formålet havde jeg taget en nakkesteg ud af fryseren, og da jeg alligevel skulle snitte sværene af den, kunne jeg lige så godt benytte chancen for at eksperimentere med hjemmelavede flæskesvær. Jeg kunne huske, at Grydeskeen havde gjort sig nogle gode betragtninger om dette på et tidspunkt, og med dem i mente fik jeg fremtryllet nogle sprøde og gode flæskesvær.

Metoden er ganske simpel:

– Tag sværene fra en nakkesteg eller lignende og sørg for, at de er skåret ud enkeltvis og helst har nogenlunde samme størrelse og tykkelse.

– Kog dem i vand i tyve minutter. Grydeskeen havde tilsat chilier til sin portion, og da det ville passe perfekt til månedens tema, gjorde jeg det også – så fem små onde chilier i vandet.

– Tag sværene op af vandet og dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Gnub dem med salt, spred dem ud over en bradepande og sæt dem i ovnen. Tænd ovnen og sæt temperaturen til 220 grader.

– Lad sværene stege i ca. en halv time. Tag pladen ud et par gange undervejs og hæld den smeltede fedt fra. Drys sværene med lidt ekstra salt.

Når du har testet, om sværene er færdige (ved forsigtigt at smage på en), tager du dem ud og lægger dem på en tallerken med køkkenrulle på.

Gnam gnam gnam – hjemmelavede flæskesvær!

22 thoughts on “Hjemmelavede flæskesvær

  1. Jeg fulgte også Grydeskeens anvisning da jeg lavede dem – og de blev nemlig supergode 🙂
    Overvejer lidt om man skal spørge en slagter om man kan nøjes med at købe en ordentlig omgang svær!

  2. Fy !!!!
    Det feder jo…bare at læse om det kunne jeg mærke mine bukser begyndte at stramme.
    Nå men, da jeg læste din opskrift igennem, kunne jeg jo læse at de skulle laves i ovnen og fedtet blev hældt fra…. Så feder de nok ikke så meget igen 😉

  3. Heidi – det er nemlig en rigtig let fremgangsmåde – dejligt at de bloggede om det 🙂

    Hm, gad vide hvordan slagteren ville reagere? Jeg tror ikke, det er en forespørgsel han/hun/de ofte får 🙂

  4. Madame – jeg har et par gange tænkt på, hvordan det mon ville være at lave selv, så da jeg havde set det i et madprogram og efterfølgende også så det hos Grydeskeen, så tænkte jeg, at nu skulle det være 🙂

  5. REJEN – der er noget ekstra fordækt ved at spise flæskesvær, som jeg godt kan lide 😉

    Chilien smager ikke så meget igennem, men den gav lige en smule kant til smagen.

  6. NYBH – jamen jeg advarede jo i overskriften 😀

    (og kender det godt – ind imellem ved man bare, at man ikke bør kigge på et indlæg, som indeholder noget syndigt ;-))

  7. Uff.. jeg elsker bare fed, bagt grisehud! Det er nok noget af det klammeste man kan forestille sig – og alligevel smager det bare fantastisk!

    Man kan lave et trick der ligner når det er jul. Der er jo bare ALTID for få svær, så man kan købe en ekstra nakkekam, skære sværene af (fryse nakkekammen som koteletter eller lign) og så lave en ekstra side svær, hel. 😀

  8. Min mor lovede at gøre sådan et år til jul. Da jeg kom viste det sig, at hun havde glemt det/ombestemt sig.

    Det blev bare ikke rigtigt jul det år.. *Snøft*

  9. Pingback: Hjemmelavede flæskesvær | Piskeriset på eventyr

  10. Pingback: Hjemmelavede flæskesvær - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *