Kartoffeltoppe med chorizo
Disse kartoffeltoppe kan serveres som en del af hovedretten – for eksempel i stedet for et stykke kød – eller du kan bruge dem som forret. Der er selvfølgelig tilføjet lidt chorizo i anledning af pølse-benspændet.
Kartoffeltoppe med chorizo
2 personer – hovedret
500 g kartofler
0,25 dl mælk
ca. 50 g chorizo, finthakket
½ tsk paprika
salt og peber
Skræl kartoflerne og kog dem møre. Lad dem køle lidt af, inden du moser dem grundigt med en kartoffelmoser eller et stort piskeris. Rør lidt mælk i sammen med chorizo og krydderier. Vær forsigtig med mælken – din kartoffelmos skal være meget fast. Form kugler/klatter af mosen og læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade og bag dem i 15-20 minutter ved 200 grader, indtil de bliver letgyldne.
Servér dine kartoffeltoppe sammen med en krydret tomatsauce eller chilisauce og en god kålsalat.
Note: Jeg synes, at disse kartoffeltoppe er et fint alternativ, hvis du gerne vil skære ned på kødforbruget. Der er stadig lidt pølse i, som giver en god krydret smag til toppene, men kødmængden er noget mindre end ved et normalt dansk måltid.