Æggemuffins med bacon

æggemuffins, muffins, morgenmad, toastbrød, brød, æg, bacon, svinekød, brunchAllerede en måned inden sommerferien varslede gemalen, at han havde et ferieprojekt: spændende morgenmad! Nu elsker jeg at lave mad, men jeg elsker også, når andre laver mad til mig, så jeg overlod trygt køkkenet til ham i morges, og så kunne jeg ellers ligge på sengen og læse videre i min bog, mens der blev kokkereret. Se, det er ferie!

Gemalens første projekt var disse æggemuffins, som han havde fundet inspiration til hos Cphfoodie (jeg er ikke den eneste i huset, som elsker at læse madblogs). Vi havde købt en pakke grovtoastbrød med kerner i, så brødet mættede mere.

Æggemuffins med bacon
2 personer

4 skiver grovtoastbrød
4 æg
4 skiver bacon
lidt smør
salt og peber

Baconskiverne steges i mikrobølgeovnen eller på en pande. Toastbrødene udstikkes med en rund form, og hver cirkel skæres over på midten, så du får to halvcirkler af hver brødskive. Fire metal muffinforme smøres (vi har sådan en ‘plade’ med 12 fordybninger) og to brød-halvcirkler puttes i hver form, så de dækker siderne og bunden. Et æg hældes i hver form og en baconskive lægges på toppen. De fire æggemuffins får ca. et kvarter i ovnen ved 200 grader. Drys lidt salt og peber på og servér sammen med tomater.

Note: Æggemuffins er rigtig skøn og enkel morgenmad – og så synes jeg, at de her æggemuffins ser ret indbydende ud, når de serveres.

25 thoughts on “Æggemuffins med bacon

 1. Hvor er det genialt – så enkelt. Her kan alle være med – selv min mand:-) og det siger ikke så lidt. Pas nu på at gemalen ikke overtager PISKERISET.
  Mange hilsner
  Charlotte

 2. Hvor SER det lækkert og interessant ud – det skal prøves! Jeg elsker simpelthen morgenmad (måske mener jeg OGSÅ morgenmad) 😉
  Venlig hilsen
  Jonna

 3. Charlotte den 2 – du er velkommen til at vise ham indlægget 😀

  Hehe, jeg er frisk på at battle med ham, men jeg tror nu, gemalen har det fint med, at det mest er mig, der huserer i køkkenet 😉

 4. Jonna – mange tak! Ja, det er også sjovt at få noget andet, end man er vant til. Jeg får næsten altid det samme til morgenmad (variationer over tykmælk/A38/yoghurt, der er drysset med stykker af frisk frugt), så det passer mig fint, at han har lyst til at eksperimentere på dette område 🙂

 5. Hej Piskeriset
  Har lige opdaget dig – sikke da en smækker, lækker blog du har. Hvor sjovt med dine benspænd 🙂
  Vi ses!
  Venlige hilsener
  Jeanette

 6. Hvor er de fine og sikke en sjov og flot måde at få morgenmad på. Det skal jeg huske.
  Ps… Jeg er drøn misundelig over at du har en mand der har lyst til at lave mad…

 7. Maiken – de kan også anbefales! Hehe, jeg syntes, det var sjovt, at han sådan var gået på opdagelse efter inspiration, og hvis dette er niveauet for, hvad han vil lave i løbet af ferien, så glæder jeg mig endnu mere!

 8. Det var da en skøn idé – en supergod morgenmad! Hvis man får en morgenmad med æg og bacon, er man kommet godt fra start og bliver ikke sulten kort efter igen. Det skal prøves!

 9. De ser gode ud de æggemuffins. Hvis man ikke lige får lavet dem til morgemaden gætter jeg på, at de også sagtens kan bruges til frokost. Eller hurtig aftensmad med en salat til.

 10. Madame – det var dejligt med variation, selvom jeg nu også er glad for min 'normale' morgenmad – skønt at kunne lave noget anderledes i ferien 🙂

 11. Pingback: Februar: Bacon! - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *