Sådan laver du en bacon-skål

bacon, svinekød, bacon-skål, skål af baconDa jeg fortalte om månedens bacon-benspænd, ‘advarede’ jeg også mod, at der vil blive fjollet lidt på bloggen i denne måned – og det bliver der i dette indlæg! Jeg har nemlig eksperimenteret med at lave en bacon-skål!

… en hvad? En skål af bacon? Besnærende tanke ikke sandt? Jeg stødte på fænomenet for et par år siden hos Baconmoster Klidmoster og elskede straks ideen. Den er superlet at lave og kræver blot en smule tålmodighed, når du fletter baconen.

Jeg måtte desværre ty til en almindelig, konventionel bacon, da jeg skulle lave denne bacon-skål, men siden har jeg fundet økologisk bacon i skiver (nej, det er ikke Hanegal), og det vil jeg blogge om inden længe. Gå efter bacon, hvor der er mest muligt kød på (ja, det kan være svært at finde…)

bacon, svinekød, bacon-skål, skål af baconDu skal bruge:
1-2 pakker bacon i strimler – hvor meget afhænger af, hvor stor skålen skal blive. Jeg lavede en bacon-skål på fem strimler på den ene led og seks strimler på den anden led.

Læg den ene halvdel af baconen på et spækbræt – gerne meget tæt, da der ikke må komme for store huller i skålen (synes jeg). Flet de andre baconstrimler ind i dem, så det danner et tæt mønster. Forestil dig evt., at det er et julehjerte, du fletter.

bacon, svinekød, bacon-skål, skål af baconSkub gerne baconen lidt sammen, når du har flettet færdig.

Tag derefter en ildfast skål og læg stanniol over. Sæt den på en bageplade.

bacon, svinekød, bacon-skål, skål af baconRul forsigtigt din flettede baconmåtte (!) sammen og rul den ud over skålen. Ret lidt på baconen, så den danner en fin måtte over skålen. Sæt derefter din bacon-skål i ovnen ved 170 grader og vent til, at den er stegt færdig. Jeg mener, det tog 25-30 minutter i dette tilfælde. Tag den ud, når den er sprød men stadig saftig – ikke når den er så sprød, at den pulveriserer!

bacon, svinekød, bacon-skål, skål af baconLad den færdige bacon-skål køle af et par minutter, inden du forsigtigt lirker den fri af stanniolen. Fyld salat (eller hvad du nu har lyst til) i din bacon-skål og servér den med det samme – den er bedst, når den stadig er lidt lun!

Hvad kan du finde på at fylde i en bacon-skål? Jeg puttede hakket, kogt æg, avokado og paprika i min.

8 thoughts on “Sådan laver du en bacon-skål

    • Jeg har overvejet det, men jeg ved simpelthen ikke, om jeg når det i denne måned. Har rimelig travlt den kommende tid. Men måske… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *